circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

Ieder jaar opnieuw wedden vele voetbalfans op de Champions League, misschien wel de meest interessante competitie binnen het voetbal. Dit maakt de competitie bij uitstek geschikt voor het wedden op de Champions League. Wat begon als de competitie waar de winnaars van de nationale competitie het tegen elkaar opnemen is inmiddels een waar sterrenbal tussen teams waar ‘s werelds bekendste voetballers spelen en daardoor voortdurend in het nieuws zijn. Weddenschappen plaatsen bij online bookmakers kan het kijken van de wedstrijden nog leuker maken. Je kunt wedden op jouw persoonlijke voorkeur, maar een betere kans op winst krijg je door onderstaande Champions League voorspellingen te gebruiken.

Dé Bookmaker voor Nederlanders!

PROGRAMMA MAY

  • ZATERDAG, MAY 28 2022

20:00 uur: Liverpool - Real Madrid

CHAMPIONS LEAGUE FINALE, WANNEER EN WAAR?

Nadat meneer Poetin het zo nodig vond om via luid wapengekletter de gehele Russische gemeenschap tot paria te verklaren zat er voor de UEFA niks anders op dan het feestje dat eigenlijk in Sint Petersburg gehouden zou worden te verplaatsen.

Dit jaar zal op zaterdag 28 mei in het Stade de France in het mooie Parijs de wedstrijd gespeeld worden. Deze verandering is met instemming van de gehele voetbal gemeenschap genomen.

CHAMPIONS LEAGUE WEDTIPS

Het Champions League toernooi biedt wedstrijden tussen de grootste teams in het Europese voetbal. De Champions League bestaat uit verschillende fases. De eerste fase van de competitie is de kwalificatiefase. In deze fase komen clubs uit mindere competities binnen hun eigen land tegenover elkaar te staan.

Het doel is hier om uiteindelijk in aanmerking te komen voor een plek in de Champions League Poulefase, na deze 6 wedstrijden gaan de nummers 1 en 2 van de groepen door naar de knock outfase waar de teams via de zestiende de achtste finale kunnen behalen. Wanneer het seizoen echt lekker loopt kan de penningmeester via een plaats in de halve finale en de uiteindelijke Champions League finale de echte Zilvervloot zien binnenvaren.

Wedden op Champions League is natuurlijk wat anders dan het wedden op de Eredivisie.

Wij geven voor de Champions League wedstrijden verschillende tips, kijk maar eens hier.

Bij de verschillende fases in het Champions League toernooi horen ook verschillende weddenschappen die je kunt zetten. Tijdens de poulefase kun je bijvoorbeeld geld inzetten op welke teams er doorgaan naar de knock outfase. Dit maakt het kijken naar een groep waar naast Liverpool ook Atletico Madrid en AC Milan in zitten nog spannender.

Binnen deze wedstrijden spelen vaak meer factoren mee dan alleen het niveau van de teams, iedereen kent de klasse van Manchester City, Real Madrid en Bayern München of één van de andere favorieten maar ook aspecten zoals de conditie van de spelers zijn bepalend. Omdat voetbalcompetities in het oosten van Europa vaak eerder beginnen dan competities in het westen, presteren voetbalteams uit het oosten in de kwalificatiefases van competities vaak relatief goed.

Bij het wedden op wedstrijden moet je dus goed op de hoogte zijn van de vorm van de teams. Hiernaast zijn er nog een aantal andere variabelen relevant bij het wedden op wedstrijden in de Champions League. Bij het wedden op de Champions League kun je op verschillende zaken wedden. Wij helpen je om te kiezen voor een mooie Champions League wedstrijd en laten je zien hoe je een mooie Champions League weddenschap afsluit.

HET WEDDEN OP CHAMPIONS LEAGUE UITSLAGEN

Bij het wedden op totalen kun je bijvoorbeeld wedden op het aantal doelpunten dat valt, het aantal corners dat genomen gaat worden, het aantal kaarten die in de wedstrijd door de scheidsrechter gegeven worden of een ander statistiek die in de wedstrijd bijgehouden wordt. 

Een veelgemaakte fout is het inzetten op wedstrijden die weinig betekenis meer heeft. Je zou dan bijvoorbeeld snel geneigd kunnen zijn om aan een van de teams de winst te geven, omdat dit team zoveel beter is. Mocht het team echter in de vorige wedstrijd al gewonnen hebben, dan zullen zij zich mogelijk wat inhouden en moet je niet op te veel doelpunten rekenen, iets wat onder competitievere omstandigheden wel het geval had kunnen zijn. Dit kan door teams met een brede selectie zoals Manchester City natuurlijk makkelijker worden opgevangen dan door Liverpool. 

Houd altijd goed de voorspellingen van de Champions League voorspellingen van vandaag in de gaten via bijvoorbeeld deze Voetbalvoorspellingen pagina.

Driedubbele weddenschappen

Bij de driedubbele weddenschappen kun je inzetten op drie opties, zoals uitwinst, thuiswinst en gelijkspel. De quotering bij dit type weddenschappen is hoger dan bij twee opties, omdat je te maken hebt met een extra resultaat. Bij het wedden op driedubbele weddenschappen kun je het beste altijd kiezen voor een outsider, omdat het beste team niet altijd wint.

Wil je wedden op een outsider, doe dit dan bij voorkeur aan het begin van de groepswedstrijden. De reden dat je dit beter aan het begin kunt doen, is omdat de clubs in de latere fase vaak echt voor de winst gaan. In de eerste fase kan er nog weleens iets geks gebeuren. Zie bijvoorbeeld Real Madrid wat dit jaar zoals zo vaak wat traag op gang kwam.

Wedden op het enkel resultaat

Ook kun je wedden op enkele resultaten. Zo kun je bijvoorbeeld inzetten op de vorig winnaar van de Champions League of juist op de topscoorder binnen een bepaalde competitie. Wanneer de speler vervolgens of het team vervolgens goed begint te spelen, zullen de quoteringen (ook wel odds of kansen) ook naar beneden knallen. 

Het is om deze reden verstandig om er vroeg bij te zijn. Deze odds worden in sommige gevallen namelijk voor het evenement al opgesteld voordat ze veranderen. Voor de huidige editie waren de door de bookmakers toebedeelde odds voor de start van het seizoen op Ajax, Real Madrid en Manchester City bijvoorbeeld een heel stuk hoger dan dat ze je inmiddels aanbieden.

Wedden op andere zaken

Je kunt ook wedden op assists, spelers die doelpunten gaan maken in de wedstrijd en spelers die tijdens de wedstrijd gele of zelfs rode kaarten krijgen. Ook hoeveel keer de teams scoren in een wedstrijd of zelfs het toernooi kan je geld op inzetten. Bij het wedden op wedstrijden in de Champions League kun je het beste op een aantal basisstrategieën bouwen. Zo kun je het beste al gaan wedden op winnaars van de Champions League van vorige jaren als er nog meer teams in de competitie zitten. 

Wil je graag wedden op spelers die veel gaan scoren, wed dan vooral op de jongere spelers die in een goede vorm verkeren. Wed hiernaast in latere wedstrijden tegen de grotere clubs die het in de eigen competitie druk hebben met het behalen van Champions League voetbal voor het volgende jaar, omdat op hen de druk in dit soort gevallen vaak erg hoog is. De kans dat je veel verdient op deze wedstrijden is groter op dit soort momenten.

Favoriet Champions League 2021-22

De Champions League winnaar? De huidige favoriet voor het winnen van de Champions League was volgens velen het team van Paris Saint-Germain. Ook de winnaar van vorig seizoen Chelsea en Manchester United werden gezien als grote kanshebbers voor het kampioenschap. 

De winnaar van de Premier League staat natuurlijk ook ieder jaar bij de favorieten voor de aanvang van het toernooi. Inmiddels zijn we al heel wat verder en weten we beter en zijn de teams van Bayern München, Real Madrid en Manchester City de grote favorieten om de Champions League eindstrijd te winnen, maar ja deze staan dan ook inmiddels via hun overtuigende wedstrijden in de knock out fase al bij de laatste 4. 

Voor Nederland is de grote hoop natuurlijk op Ajax gevestigd, dat tot nu toe menig voetbal analist heeft verrast en zich bij de overgebleven teams heeft gevestigd en zelfs via Sporting CP zich naar de halve finales hoopt te vechten.

Hoe Champions League wedstrijden voorspellen?

Naast het in de gaten houden van het nieuws zodat je op de hoogte bent van allerlei zaken zoals blessures en randzaken is het bekijken van de statistische statistieken erg belangrijk.

Het gebruik van die statistieken voor je weddenschappen beslissingen naar onze mening de belangrijkste factor, hierdoor heb je een duidelijk overzicht nodig om uw Champions League weddenschap te sluiten.
Het zelf uitzoeken van de statistieken is een groot werk maar er zijn gelukkig websites die het kaf snel van de koren kunnen splijten.

Onder andere in onze dagelijkse wedtips komen wanneer er Champions League wedstrijden op het programma staan deze natuurlijk uitgebreid aan bod.

Waarbij we naast de statistieken ook de huidige teamstructuur analyseren, met name die van de belangrijkste spelers. Cristiano Ronaldo heeft zich in staat getoond om wedstrijden te winnen op een enkele dag, ongeacht zijn huidige club. Ronaldo in vorm hebben is betrouwbaarder dan de Portugese vormcrisis. Hetzelfde geldt voor spelers als Lewandowski, DeBruyne, Sergio Ramón Mbappe en Neymar. Dit moet altijd in overweging worden genomen.

Het gebruik van statistieken voorkomt ook tunnelvisie, statistieken houden geen rekening met persoonlijke voorkeur.

Ze laten je zien hoe de teams er het in het verleden tegen elkaar hebben afgebracht en ook de huidige vorm wordt zo snel duidelijk.

Succesvolle gokkers laten hun persoonlijk voorkeur in de kroeg want gokken kan verslavend zijn en dan kost gokken meer dan geld alleen.

Ook zijn succesvolle gokkers alleen actief bij de beste bookmakers.

De geschiedenis van de Champions League

De Champions League komt voort uit de Europa Cup 1, de originele Cup met de grote Oren die de eerste wedstrijden had in 1955. De Europese wedstrijden gingen tussen de kampioenen van verschillende landen. In 1992 veranderende de Europa Cup 1 in de Champions League. Het verschil was dat nu ook de nummers 2, 3 en 4 van een land mochten strijden binnen de competitie. Waarbij het UEFA coëfficiënten/ punten systeem wordt gebruikt om te bepalen hoeveel teams een land mag inschrijven.

Voor de landen buiten de top 5 van deze ranglijst geldt het dat de teams zelfs via een zware voorronde procedure zich in de lucratieve poule fase moeten knokken. Mede hierdoor zien we de laatste jaren weinig tot geen grote verrassingen meer wat volgens de man met de pet de charme van het toernooi wel wat heeft afgehaald. Niet alleen vorig seizoen maar sinds 1995 waarin Ajax de Cup met de grote oren won heeft er geen team buiten de vier grote landen (Engeland, Spanje, Duitsland en Italië) de cup gewonnen. Waarbij de Spaanse La Liga de meeste cups heeft verzamelt met de Premier League op de tweede plaats. De serie A en de Duitse Bundesliga volgen op gepaste afstand. De Spaanse club Real Madrid is all time best met in totaal maar liefst 13 bekers.

Voor Nederland was 2019 een mooi jaar, Ajax bereikte de halve finale waar Tottenham Hotspurs in letterlijk de laatste seconde hen de plaats op de finale ontnam wat voor de Eredivisie toch een mooie prestatie was. Voor het jaar 2021-2022 heeft Ajax de kwartfinales al behaald waar ze Sporting cp treffen.

Het prijzengeld van de champions league

Het totale prijzengeld van de Champions League is 2 miljard euro. Het bereiken van de groepsfase zorgt ervoor dat de clubs al 15,6 miljoen euro krijgen, de kampioen krijgt hier nog eens 20 miljoen euro bij. Ook de verschillende milestones zoals bereiken van de halve finale en het behalen van de Champions League eindstrijd geeft mooie bonussen. Iedere volgende ronde geeft meer geld.

Alsof dit nog niet genoeg is verdeeld de UEFA ook nog een extra deel van de ontvangen televisierechten van het toernooi onder de ver komende teams waarbij de teams die ver komen dus een groter deel krijgen dan de eventuele teams uit hetzelfde land wat al eerder werd uitgeschakeld.

Mede door deze verdeling kan het verschil in de nationale competities erg snel oplopen tussen de verschillende teams, denk aan de voorsprong die Ajax en bijvoorbeeld Bayern München inmiddels financieel hebben ten opzichte van de concurrenten uit eigen land. Ook Atlético Madrid heeft hoognodig succes nodig om het transfer geweld van Barcelona en met name Real Madrid te kunnen volhouden.

De fases van de competitie

Het totale prijzengeld van de Champions League is 2 miljard euro. Het bereiken van de groepsfase zorgt ervoor dat de clubs al 15,6 miljoen euro krijgen, de kampioen krijgt hier nog eens 20 miljoen euro bij.

Loting groepsfase €930k
Winst groepsfase € 2,8 miljoen
Laatste 16 kwalificatie € 9,6 miljoen
Kwartfinale kwalificatie € 10,6 miljoen
Kwalificatie halve finale € 12,5 miljoen
Eindkwalificatie € 15,5 miljoen
Winnaars Champions League € 4,5 miljoen

De terugkeer van fans in stadions zal een extra stimulans zijn, aangezien elke club de toegangsbewijzen behoudt (terwijl ze ook de kosten dekken voor het hosten van elke wedstrijd buiten de finale).

En naast de bovenstaande bedragen worden de tv gelden ook nog eens over de teams die ver komen uitgestrooid waarbij de clubs die als enige uit een bepaald land door gaan al het geld krijgen dat dat land heeft betaald voor de tv rechten.
Vorig jaar verdiende Chelsea met de behaalde titel in totaal een slordige 80 miljoen euro waarbij de televisie bonus nog bovenop komt.

Voor de officiële website van de Champions League kijk hier.

Dé Bookmaker voor Nederlanders!