circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

Het seizoen 2021/22 wordt het 66e seizoen van de Eredivisie sinds de oprichting in 1955. Het seizoen begint op 14 augustus 2021 en eindigt op 15 mei 2022. Op deze pagina vind je onze Eredivisie Voorspellingen die je kunt gebruiken om te wedden bij online bookmakers of om simpelweg je vrienden te imponeren met je kennis en vaardigheid om de toekomst te voorspellen.

Bookmaker Odds Kampioen Eredivisie

Ajax is zoals de meeste jaren de favoriet bij de bookmakers om kampioen te worden maar wat hebben de overige teams voor quoteringen? Dit zijn de odds aan de start van het seizoen, deze veranderen naarmate de competitie vordert. De odds zijn 16 januari voor het laatst geupdate.

Ajax @ 1.40  1.50
PSV @ 3.50  2.75
AZ @ 9.00  151.0
Feyenoord @ 11.00  19.0

Hieronder zullen we je op de hoogte houden van de wekelijks te spelen wedstrijden.

PROGRAMMA EREDIVISIE MAY

dinsdag, 22 MAY 2022

19:00 uur: Excelsior - Den Haag

donderdag, 24 may 2022

19:00 uur: Vitesse - AZ Alkmaar

zaterdag, 26 may 2022

13:30 uur: AZ Alkmaar - Vitesse
17:00 uur: Den Haag - Excelsior

Wedden op de Eredivisie

Het wedden op voetbal in de Eredivisie wordt onder Nederlanders steeds populairder. En sinds dit jaar heeft Nederland de wet die het online gokken regelt ook eindelijk in overeenstemming met de regels van de EU gebracht. Dit betekent dat vanaf 1 oktober legaal gokken op de Eredivisie mogelijk is. Vanaf dat moment krijgen de Eredivisie voorspellingen op onze website nog meer waarde omdat je deze kunt gebruiken voor het plaatsen van weddenschappen.

Iedere wedstrijd kan inmiddels op verschillende manieren live bekeken worden en ook de voetbalpraat programma’s blijven populair. Sommige saai en zakelijk, andere met een hoop grappen en grollen maar er zijn weinig dagen zonder voetbal op de buis.

Voorspellingen Eredivisie vandaag

De topdivisie van Nederland staat al jaren bekend om het hoge aantal doelpunten die ieder jaar vallen. Doordat talenten steeds jonger opgekocht worden door de andere Europese top leagues hebben de teams achter Ajax het steeds moeilijker om het gat te verkleinen. Toch heeft PSV dit jaar de selectie goed op orde lijkt het. Feyenoord is met de nieuwe trainer Arne Slot een nieuwe weg ingeslagen en we horen positieve verhalen. AZ heeft de selectie wat uitgedund zien worden na het vorige seizoen wat een beetje in mineur eindigde.

Nederland staat inmiddels stevig op de 7e plaats in de UEFA-landen ranglijst wat behalve Ajax ook PSV een plaats in de Champions League heeft opgeleverd. Zij zullen echter wel zich via de voorrondes naar het hoofdtoernooi moeten vechten. AZ gaat in de Europa League strijden en Feyenoord stroomt in de 2e kwalificatieronde van de nieuwe Conference League waar ook Vitesse een ronde later aan gaat deelnemen.

Geschiedenis van de Eredivisie

Vanaf de oprichting van het Nederlands kampioenschap voetbal in 1898 tot 1954 werd de titel beslist via play-offs door een handvol clubs die eerder hun regionale competitie hadden gewonnen.

De wedstrijd was puur amateuristisch; de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wees elke vorm van betaling af en schorste spelers die betrapt werden op het ontvangen van salaris of transfersom.

De roep om betaald voetbal groeide in het begin van de jaren vijftig nadat veel nationale teamleden vertrokken om in het buitenland te gaan spelen op zoek naar financiële voordelen.

De KNVB zou deze spelers meestal schorsen, waardoor ze niet voor het Nederlands Elftal zouden verschijnen. Na de Noordzeevloed van 1953 organiseerden de Nederlandse spelers in het buitenland (voornamelijk spelend in de Franse competitie) een benefietwedstrijd tegen het Franse nationale elftal in Parijs.

De wedstrijd werd geboycot door de KNVB, maar nadat de verzamelde Nederlandse spelers de Fransen (2-1) versloegen, was het Nederlandse publiek getuige van de hoogten die met betaald voetbal bereikt konden worden.

Om de groeiende belangstelling te dienen, werden voor het seizoen 1954-1955 een dissidente professionele voetbalbond (de NBVB) en competitie opgericht.

Op 3 juli 1954 ontmoette de KNVB een groep bezorgde voorzitters van amateurclubs, die vreesden dat de beste spelers zich bij de profteams zouden voegen. De bijeenkomst, de slaapkamerconferentie genoemd, leidde ertoe dat de Vereniging met tegenzin semi-professionaliteit accepteerde.

Inmiddels zijn zowel de KNVB als de NBVB aan hun aparte competitie begonnen. De eerste betaalde voetbalwedstrijd werd gespeeld tussen Alkmaar en Venlo. De competities gingen elf ronden door, voordat er in november over een fusie werd onderhandeld tussen de twee federaties. Beide competities werden afgelast en er ontstond onmiddellijk een nieuwe, gecombineerde competitie. De Graafschap, Amsterdam, Alkmaar en Fortuna '54 van de NBVB werden toegelaten tot de nieuwe competitie.

Andere clubs fuseerden, wat leidde tot nieuwe namen als Rapid J.C., Holland Sport en Roda Sport. De eerste (semi-)professionele competitie werd gewonnen door Willem II.

Voor het seizoen 1956-1957 verliet de KNVB het regionale competitiesysteem.

De Eredivisie werd opgericht, waarin de achttien beste clubs landelijk rechtstreeks zonder play-offs om de landstitel speelden.

De eerste leden van de Eredivisie in 1956 waren Ajax, BVC, BVV, DOS, EVV, Elinkwijk, SC Enschede, Feijenoord, Fortuna '54, GVAV, MVV, NAC, NOAD, PSV, Rapid JC, Sparta, VVV '03 en Willem II.

Ajax was het eerste team dat dat seizoen de titel opeiste.

Capaciteit van Eredivisie Stadions

TEAM

STAD

stadion

Capaciteit

AFC Ajax

Amsterdam

Johan Cruijff ArenA

54.990

Feyenoord

Rotterdam

De Kuip

47.500

PSV

Eindhoven

Philips Stadion

35.000

FC Utrecht

Utrecht

Stadion "Galgenwaard"

23.750

sc Heerenveen

Heerenveen

Abe Lenstra Stadion

27.224

NAC Breda

Breda

Rat Verlegh Stadion

19.000

FC Groningen

Groningen

Euroborg

22.550

Vitesse

Arnhem

GelreDome

21.248

AZ Alkmaar

Alkmaar

AFAS Stadion

17.023

PEC Zwolle

Zwolle

MAC³PARK stadion

14.000

Willem II

Tilburg

Koning Willem II Stadion

14.700

ADO Den Haag

Den Haag

Cars Jeans Stadion

15.000

De Graafschap

Doetinchem

De Vijverberg

12.600

Heracles Almelo

Almelo

Erve Asito

12.400

Fortuna Sittard

Sittard

Fortuna Sittard Stadion

12.500

FC Emmen

Emmen

De Oude Meerdijk

8.309

VVV-Venlo

Venlo

Covebo Stadion - De Koel

8.000

Excelsior Rotterdam

Rotterdam

Woudestein

4.400

Bekijk ook deze handige informatie over het vinden van de laatste Eredivisie uitslagen