Vergroot je winkans 100% met gratis geld of free bet!

zebet
circus top 3
bet365

De Uefa Nations League. Dit nieuwe internationale voetbaltoernooi van de Uefa bestaat pas sinds 2019 maar begint al steeds meer naar de voorgrond te treden als populair evenement om op te wedden. In dit artikel vertellen we je meer over de Uefa Nations League en vertellen we je natuurlijk onze voorspellingen en tips voor het evenement van 2022. 

Bekijk ook: voorspellingen voor meer voetbalcompetities.

UEFA Nations League

Hoe werkt de Nations League in het kort

De Nations League is ingericht als een competitie met vier divisies. Deze vier divisies bestaan uit divisie A, divisie B, divisie C en divisie D. Divisies A, B en C hebben alledrie 16 teams. Divisie D bestaat uit zeven resterende teams die zijn opgedeeld in 2 groepen. Een van drie teams en een van 4 teams. Divisie A is de hoogste divisie en divisie D is de laagste divisie.

In totaal zijn er 52 deelnemende landen. 

De divisies A, B en C bestaan ook weer elk uit vier groepen van vier teams. De vier groepswinnaars van divisie A kwalificeren zich voor de knock-out finale. De vier groepswinnaars van de divisies B, C en D promoveren. En de verliezers van de vier groepen in divisie A en B degraderen. De vier verliezers in divisie C gaan naar de play-offs waarin de twee verslagen teams degraderen naar divisie D. 

Programma Nations League 2022

Alle teams in de vier divisies spelen een uit en thuiswedstrijd tegen elkaar tussen juni en september 2022. Je vindt het volledige programma van de Uefa Nations League hier! 

De knock-out fase met halve finales en finale zal gespeeld worden in juni 2023 en de degradatie play-offs worden gespeeld in maart 2024.

[jsMatchDayStat season_id=”9419″ matchday_id =”299″ photo=”1″ teamname=”1″ venue=”0″ layout=”0″]

Nations League poules en stand

De Nations League 2022/2024 gaat van start in juni. De verdeling van de vier divisies en groepen ziet er op dit moment als volgt uit.
De poule Nations League 2022 en de poule Nederland Nations League:

Divisie A

Groep 1: Frankrijk, Denemarken, Croatië, Oostenrijk

Groep 2: Spanje, Portugal, Zwitserland, Tsjechische Republiek

Groep 3: Italië, Duitsland, Engeland, Hongarije

Groep 4: België, Nederland, Polen, Wales

Divise B

Groep 1: Oekraïne, Schotland, Ierland, Armenië

Groep 2: Ijsland, Rusland, Israel, Albanië

Groep 3: Bosnië en Herzegovina, Finland, Roemenië, Montenegro

Groep 4: Zweden, Noorwegen, Servië, Slovenië

Divisie C

Groep 1: Turkije, luxemburg, Litauwe, Faeroër eilanden

Groep 2: Noord-ierland, Griekenland, Kosovo, Cyprus

Groep 3: Slowakije, Wit-Rusland, Azerbaijan, Kazachstan

Groep 4: Bulgarije, Noord-Macedonië, Georgië, Gibraltar

Divisie D

Groep 1: Liechtenstein, Moldavië, Andorra, Letland,

Groep 2: Malta, Estonië, San Marino

Waar is de finale van de Nations League?

Het is momenteel nog niet bekend waar de finale van de Nations League gespeeld zal worden. Een van de groepswinnaars in divisie A kan zich vrijwillig opgeven om gastland te worden. Zowel Nederland en België zijn hier kanshebbers voor! Zodra bekend is waar de finale van de Nations League gespeeld wordt zullen we dit toevoegen. 

Nations League Nederland kansen voorspellen

De kansen voor Nederland om de Nations League te winnen zijn zeker aanwezig. Ten eerste omdat we in divisie A spelen en ten tweede omdat je altijd voor je eigen team moet juichen. Wil Nederland de nations league winnen zullen we wel eerst de groepsfase door moeten komen. Zo heeft België zich de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld als voetballand en staan ze zelfs eerste op de wereldranglijst!

Wil Nederland bij de final four (de vier halve finalisten) van de Nations League komen zal er dus nog aardig wat werk verricht moeten worden. 

Wie heeft vorig jaar gewonnen?

De Uefa Nations League 2020 werd gewonnen door Frankrijk. Frankrijk wist tijdens de finale Spanje te kloppen met een 2-1 winst. De troostfinale werd gespeeld tussen België en Italië. Hier ging Italië er met de derde plek vandoor en wist het team de belgen te verslaan met 2-1. 

Wat valt er te winnen?

Naast faam en valt er een leuke ‘bonus’ te winnen voor de winnaar en nummers twee en drie van de Nations League. De winnaar van de nations league ontvangt zo’n 10,5 miljoen aan prijzengeld. Daarnaast krijgen de landen die tweede en derde en vierde worden respectievelijk een ‘bonus’ van 9 miljoen, 8 miljoen en 7 miljoen. Niet mis dus.

UEFA Nations League cup

Ohja deze mooie beker hoort natuurlijk ook bij de winst!

Landen kunnen zich via de Nations League niet plaatsen voor het EK.