De Super Bowl 2023

Op 12 februari is het weer zo ver. De Super Bowl LVII gaat weer worden gespeeld. Deze keer in het State Farm Stadium in de staat Arizona. Tijdens het reguliere seizoen het ‘home’ van de Arizona Cardinals.

De Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles gaan onderling uitmaken wie de winnaar gaat worden van de meest bekeken sport in de Verenigde Staten. Niet alleen op het puntje van de stoel zitten om te zien wie er de leiding gaat nemen. Nee, de Super Bowl is niet alleen de sport. De Super Bowl is vele malen groter dan dat.

Bekijk ook onze Super Bowl favorieten.

Welke tv-reclames worden er dit jaar uitgezonden en welke mega-artiest zal tijdens de rust voor het entertainment gaan zorgen? Dit samen met een volgepakt stadion en vuurwerk na afloop, dat is de Super Bowl!

De weg naar de finale

We pakken dan de draad op bij de kwartfinales. Op 21 en 22 januari werden de vier wedstrijden gespeeld voor een plek bij de laatste vier. De Chiefs namen het op tegen de Jaguars uit Jacksonville. In deze AFC-divisional won de ploeg uit Kansas met 27-10.

In de NFC-divisional moesten de New York Giants het afleggen tegen de Eagles. Het werd uiteindelijk een eenvoudige overwinning voor het team uit Philadelphia: 38-7.

De halve finales waren bekend en werden op 29 januari afgewerkt. De Kansas City Chiefs speelde in de AFC-conference finale tegen de Bengals uit Cincinnati.  De favoriet in de NFC-conference finale was de ploeg uit Philadelphia, de Eagles. De opponent was de ploeg uit San Francisco, de 49ers. Ook geen misselijke ploeg trouwens.

De Chiefs wisten in de laatste 17 seconden het pleit te beslechten in hun voordeel. Het was de kicker Harrison Butker die vanaf de 45 yard lijn, een ‘field goal’ wist te verzilveren. 23-20 was de eindscore. Heb je deze spectaculaire wedstrijd gemist, dan kun je hier de samenvatting zien.

De Eagles hadden het veel makkelijker, ook geholpen door een waslijst aan blessures aan de kant van de 49ers. Deze wedstrijd gaat de boeken in met een 31-7 voor de ploeg uit Philadelphia. Ook voor deze wedstrijd zijn de hoogtepunten beschikbaar.

Wie gaat de Super Bowl LVII winnen?

Een goede vraag en verdient daarom ook een goed antwoord. Het is jammer dat we niet in onze glazen bol kunnen kijken om de juiste uitkomst te voorspellen. Gelukkig zijn er wel de bookmakers die veel ervaring hebben en ook veel meer weten.

We hebben er een aantal bekeken en daaruit kunnen we concluderen dat de Philadelphia Eagles een licht voordeel hebben om te winnen. De laatste keer dat ze de Super Bowl wisten te winnen was in 2018. De Chiefs staan voor de derde keer in vier jaar tijd in de finale. Het team uit Kansas wist in 2020 kampioen te worden.

Het zijn dus twee teams die weten wat winnen is. Wil je zelf ook winnen? We hebben veel meer informatie over American football en hoe je zelf een gokje kan wagen op deze meest bekeken sport in de Verenigde Staten.

Related Posts

Matchfixing schandalen

Matchfixing schandalen

De UEFA-tussenronde

De UEFA-tussenronde

Voorbeschouwing Europees clubvoetbal

Voorbeschouwing Europees clubvoetbal

Opvallende voetbal winter transfers

Opvallende voetbal winter transfers