Formule 1 gaat van start

Voor de echte diehard is het al begonnen, de start van het nieuwe Formule 1 seizoen. De officiële testdagen werden van 23 tot en met 25 februari afgewerkt op het circuit van Bahrein. In deze drie dagen hebben coureurs en techneuten van ieder team de kans gehad om de bolides optimaal te maken. Het gaat bij de testdagen niet alleen maar om de snelste ronden neer te zetten. Het gaat bij veel teams om het vergaren van data. Vleugelafstelling, bandenslijtage en hoe houdt de motor zich na een lange sessie van 100+ rondjes. Tijdens de testdagen zie je dan ook wagens die weinig lijken op een formule 1 auto.

Na de testdagen heeft ieder team de balans op kunnen maken. Red Bull Racing met Max Verstappen lijkt er prima voor te staan. Mercedes en Ferrari hebben aangegeven tevreden te zijn en willen de concurrentie met Red Bull aangaan. Het zijn trouwens niet alleen de teams die goed voor de dag willen komen voor de eerste grand prix (ook in Bahrein).

Formule 1 teams de nodige data verzameld om de auto optimaal te laten functioneren. Online bookmakers hebben al hun data in de algoritmes gepompt. Ook zij hebben gelet op de verrichtingen tijdens de testdagen. Op basis hiervan zijn de laatste quotes vastgesteld, nog voor het seizoen gaat beginnen.

Bookmakers geven vol gas met de opening van het Formule 1 seizoen 2023/2024. Dat blijkt wel uit het grote aanbod dat klaarstaat wanneer je een gokje wilt wagen. De mogelijkheden om te wedden op Formule 1 zijn de laatste jaren enorm toegenomen.

Onze eigen Max Verstappen oogt fris en fysiek in een prima conditie. Hij is trouwens dit jaar niet de enige Nederlander met een stoeltje. Nyck de Vries (AlphaTauri) gaat ook voor het eerst aan een grand prix seizoen beginnen. Beide Nederlanders gaan we in actie zien tijdens de openingsronde op het Sahkir International Circuit van Bahrein. Op 5 maart zullen we weten op welke plek ze geëindigd zijn.

Met een volledig overzicht van alle races hoef je niets te missen. Je kunt aan de hand van de racekalender ook direct van start gaan met je eigen F1-voorspelling. Wie wint de race, wie klokt de snelste ronde? Je kunt nu al bij de meeste legale online bookmakers voorspellen wie zich zal kronen tot wereldkampioen.

Lukt het Mercedes om de constructeurstitel te heroveren? Het zal dan een stuk beter moeten dan het vorige seizoen om Red Bull hiervan af te houden. Wat gaat Ferrari dit jaar doen. Met name Charles Leclerc wist het Max vorig jaar een aantal keren lastig te maken. Hoe dan ook, we kijken enorm uit naar een nieuwe Formule 1 seizoen. We gaan absoluut spektakel meemaken. Laten we daarbij hopen dat we de safetycar zo min mogelijk gaan zien.

Related Posts

Opvallende voetbal winter transfers

Opvallende voetbal winter transfers

Matchfixing schandalen

Matchfixing schandalen

De UEFA-tussenronde

De UEFA-tussenronde

Rondje langs de Europese velden

Rondje langs de Europese velden