Is wedden bij een online bookmaker betrouwbaar?

Wil je beginnen met online wedden, maar twijfel je of online bookmakers wel echt betrouwbaar zijn? Begrijpelijk! Over de wereld van online gokken en wedden hangt nog altijd een taboe, maar is dit terecht? Om maar meteen met de deur in huis te vallen en antwoord te geven op de vraag: Nee, dit is niet terecht. We vertellen je zo waarom. Het is daarbij altijd verstandig om je eerst in te lezen over zaken waar je niks van weet, vooral als er geld bij komt kijken.

Tegenwoordig kun je de meeste en grootste online bookmakers vertrouwen, maar zoals in elke markt zijn er altijd kapers aan de kust. Dus, is wedden bij een online bookmaker betrouwbaar of niet? Jazeker, maar kies dan wel een goede bookmaker uit. Gelukkig zijn er daarvan genoeg te vinden. Benieuwd wat een bookmaker nu precies is, hoe je kan weten of een bookmaker betrouwbaar is en bij welke online bookmaker je het beste kunt wedden? Lees dan vooral verder. We gaan het je uitleggen!

Wat is een bookmaker nu precies?

Laten we beginnen bij het begin, want een bookmaker, wat is dat nu eigenlijk? Vroeger waren er nog geen online bookmakers. Wilde je een weddenschap afsluiten dan moest je naar een wedkantoor. Zo’n wedkantoor wordt ook wel een bookmaker genoemd. Deze naam is afkomstig uit Engeland, waar heel lang geleden al bets werden gezet op paardenraces.

Tegenwoordig leven we in een modern en digitaal tijdperk. Alles moet makkelijker en sneller, zo ook het wedden. Met de opkomst van het internet vlogen de online bookmakers dan ook als paddenstoelen uit de grond. De één natuurlijk beter en betrouwbaarder dan de ander, maar daarover zo meer. Een online bookmaker is dus een digitaal wedkantoor waar jij je bets en weddenschappen kunt afsluiten!

Hoe werkt een bookmaker?

Maar ja, hoe werkt zo’n bookmaker dan precies? Zij doen het natuurlijk ook niet voor hun lol. Voor een bookmaker maakt het eigenlijk helemaal niet uit op welke uitkomst je inzet. Ze zorgen er namelijk voor dat de odds zo gelijk mogelijk zijn verdeeld over de uitkomsten. Hoe verdienen zij dan geld vraag je je misschien af. Nou, dat is eigenlijk het beste uit te leggen aan de hand van een rekenvoorbeeld. Wanneer jij en ik bijvoorbeeld kop of munt spelen dan is de kans 50/50. Kop heeft dus evenveel kans als munt om te winnen. Stel je daarbij voor dat wij allebei 1 euro inzetten per keer en we doen dit 100 keer.

Als ik als bookmaker precies 2.00 zal uitkeren op allebei de mogelijke uitkomsten, dan winnen we niks en verliezen we niks. Als bookmaker wil je ook geld verdienen, dus in plaats van 2.00 keer ik 1.95 uit. Als jij verliest krijg ik jou euro volledig, maar als jij wint, ontvang je 1,95 euro van mij. Het maakt dus niet uit of ik verlies, ik win altijd nog een klein beetje geld. Bij grote bedragen kan dit natuurlijk hoog oplopen! Een online bookmaker zal altijd de kansen zo verspreiden, dat zij geen verlies zullen draaien.

Tips: Hoe kun je weten of een bookmaker betrouwbaar is?

Wanneer je wilt wedden op sport dan wil je dit natuurlijk doen bij een betrouwbare bookmaker, maar hoe weet je of een bookmaker nu betrouwbaar is of niet? Laten we beginnen met dat de online bookmakers van WaaropWedden 100% betrouwbaar zijn. Je kunt bij onze bookmakers dus veilig en met een gerust hart gokken op jouw favoriete sport, team of speler. Wil je toch voor de zekerheid controleren of een bookmaker betrouwbaar is? Dan moet je letten op de volgende punten:

 • Controleer de betaalmethoden
 • Check hoelang ze al bestaan
 • Kijk naar ervaringen van andere gebruikers
 • Controleer de licenties
 • Controleer hun beveiliging op de website (SSL-certificaat & HTTPS-server)

De beste bookmakers van Nederland

Gelukkig zijn merendeel van de online bookmakers betrouwbaar, maar natuurlijk zijn er altijd een paar partijen die minder betrouwbaar zijn. Zo kunnen obscure bookmakers namelijk wel licenties hebben, waardoor ze betrouwbaar lijken, maar kunnen deze licenties van een of ander vaag land komen. Je kunt je dan afvragen hoeveel toezicht hierop zit en hoe betrouwbaar het dus is. Wil je wedden bij betrouwbare bookmakers, dan kom je natuurlijk al gauw uit bij de grote namen als Unibet, Bwin of Toto, maar je zou de andere bookmakers te kort doen om hier ook niet even naar te kijken.

Veel kleinere bookmakers zijn namelijk minstens zo betrouwbaar als de grote namen, maar hebben vele aantrekkelijkere odds en bonussen. Hierdoor is het aantrekkelijker om te kiezen voor deze betrouwbare online bookmakers. Wij van WaaropWedden.com hebben een overzicht gemaakt van de meest betrouwbare bookmakers in Nederland. Hierbij hebben we gekeken naar betrouwbaarheid, odds en bonussen. Benieuwd? Kijk hier de beste bookmakers.

Hoe werkt online wedden?

Het online wedden is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Of je nu jong of oud bent, voor iedereen is online wedden momenteel goed te doen. Het stigma van online wedden neemt ook steeds meer af. Het wedden is dan ook onwijs spannend en wie weet ga je er wel vandoor met een leuk geldbedrag. Voordat je gaat wedden is het natuurlijk handig om te weten hoe het online wedden in zijn werking gaat. Wij leggen je uit hoe aan de hand van de volgende stappen!

Stap 1. Zoek een aantrekkelijke bookmaker uit ons overzicht van beste bookmakers.

Stap 2. Maak een account aan bij één of meerdere bookmakers en stort geld op je account via betrouwbare en veilige betaalmethoden.

Stap 3. Zoek een wedstrijd uit waarop je wilt wedden.

Stap 4. Kies één of meerdere weddenschappen uit waarop je wilt inzetten.

Stap 5. Bevestig nog even de weddenschap en voilà.

Stap 6. Geniet van de wedstrijd, wacht af op het resultaat en wie weet win je een leuk geldbedrag. Ook kun je live tijdens de wedstrijd vaak nog live bets afsluiten.

Lees ook: populaire wedmarkten voor voetbal met uitleg

Online wedden op sport is razend populair

Wil je online geld verdienen en gek op sport? Nou, dan is wedden op sport echt iets voor jou. Je bent ook zeker niet de enige. Wist je dat de markt van online wedden op sport namelijk de afgelopen 10 jaar met wel honderden procenten is gegroeid? Dankzij de opkomst van de mobiele telefoon en online bookmakers is de drempel om te wedden op je favoriete een sport een stuk lager dan vroeger. Daarbij is het aanbod bij de beste bookmakers dan ook enorm. Bij een gemiddelde bookmaker kun je wel 20 tot 30 verschillende sporten vinden om op te wedden. Zo ziet jouw favoriete sport er sowieso tussen! Zo kun je bijvoorbeeld wedden op:

 • Voetbal
 • Basketbal (NBA)
 • Tennis
 • Formule 1
 • Darten
 • Wielrennen
 • Vechtsporten (UFC)
 • Paardenraces
 • American Football
 • En nog veel meer!

In deze post bespreken we alle mogelijkheden waar je op kan wedden

Is wedden bij een online bookmaker betrouwbaar, ja of nee?

Dus, is wedden bij een online bookmaker betrouwbaar? Zeker weten. Het stigma dat online wedden gevaarlijk is en niet betrouwbaar is allang niet meer zo. Zo zitten er tegenwoordig grote bedrijven achter de wedkantoren en beschikken ze over de benodigde licenties en eisen. Natuurlijk zitten er rotte appels tussen, maar met een beetje oplettendheid pik je die er zo uit. Wil je dus veilig wedden bij betrouwbare bookmakers? Neem een kijkje in ons overzicht en voorspel vandaag nog bij jouw favoriete online bookmaker. Ontvang hoge bonussen en wed op je favoriete sport!

Related Posts

Is wedden bij een online bookmaker betrouwbaar?

Is wedden bij een online bookmaker betrouwbaar?