Populaire Markten Voetbal Weddenschappen Uitleg

Voel je je in de war door het enorme aanbod aan voetbalweddenschappen die worden aangeboden? Wil je weten hoe elk van die voetbalmarkten werkt?

Je bent hier aan het juiste adres. In dit bericht leg ik elk van de belangrijkste soorten voetbalweddenschappen uit.

1×2 / MATCH RESULT / FT RESULT / MATCH ODDS

Er zijn veel verschillende namen gegeven aan de "1×2" voetbalweddenschapsmarkt. Het varieert afhankelijk van welke Bookmaker of Betting Exchange je gebruikt.
Wanneer je een weddenschap van 1×2 plaatst, selecteer je een van de volgende drie uitkomsten:

  • Thuisoverwinning (“1”)
  • Uitoverwinning (“2”)
  • Gelijkspel ("X")

Je kan je weddenschap van 1×2 alleen winnen door de juiste uitkomst te selecteren uit de drie beschikbare. Winnende weddenschappen worden beslist na 90 minuten + blessuretijd. Extra tijd en penalty's zijn off the records, tenzij de markt specifiek anders aangeeft.

DUBBELE KANS / DOUBLE CHANCE

Met Double Chance kun je in één klap op meer dan één uitkomst van de 1×2-markt inzetten.
Je kunt kiezen uit de volgende opties:

  • "1x" — voor het thuisteam en het gelijkspel
  • "12" — voor het thuisteam en het uitteam
  • "x2" — voor de Draw- en het Away-team.

Je wint je Double Chance-weddenschap wanneer een van de twee uitkomsten die je hebt gedekt wint.

Double Chance geeft je een grotere kans om te winnen, maar de uitbetalingen zijn veel lager dan de standaard (risicovollere) 1×2 weddenschap (zonder het veiligheidskussen).

Houd er rekening mee dat hoewel de Double Chance-markt in wezen twee weddenschappen is die in één zijn samengevoegd, het je inzet niet simpelweg gelijkelijk verdeelt (zoals een EW-weddenschap in Horse Racing) over de twee 1×2 uitkomsten; dit zou je twee verschillende winstscenario's opleveren. In plaats daarvan geeft het je één prijs die gelijk is aan de potentiële winst voor beide winnende resultaten.

Soms biedt de Bookmaker een betere waarde voor je om twee afzonderlijke weddenschappen op de 1×2-markt te plaatsen dan op de Double Chance-markt, en vice versa. Maar om dat te verifiëren, moet je je inzet en potentiële winst berekenen. Je kunt een Double Chance Calculator gebruiken, of je eigen berekeningen maken. Vaak is het makkelijker om de weddenschap gewoon in 1x te plaatsten.

CORRECTE SCORE / CORRECT SCORE

In de Correct Score voetbalmarkt wed je op wat de score zal zijn in een wedstrijd, uit een lijst met mogelijke uitkomsten.

De meest waarschijnlijke uitkomsten voor professionele games zijn meestal lager scorende resultaten, zoals 1-0 of 2-1. De kans op een score hangt echter af van de twee teams in kwestie. Hun speelstijl en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

De Correct Score markt vraagt om grote precisie; het maken van een juiste voorspelling is een uitdaging. Vandaar dat veel scorelijnen - met name de abnormale/schokkende resultaten - veel meer uitbetalen dan standaard 1×2 markt winnende weddenschappen. Lekker hoge odds dus maar natuurlijk kleinere kans om te winnen.

BOVEN/ONDER X AANTAL DOELPUNTEN / OVER/UNDER X GOALS

De markten voor Over/Under voetbalweddenschappen stellen gokkers in staat om te wedden op een bepaald aantal doelpunten in een wedstrijd, zonder dat ze specifiek hoeven te zijn over de score. De meest populaire is "Over/Onder 2.5 goals" - maar er zijn ook 1.5, 3.5 enzovoort.

De reden dat de Over/Onder-markten worden weergegeven met decimale zoals 2,5 in plaats van hele aantallen zoals 2, is dat alle mogelijke scorelijnen zijn opgenomen. Bijvoorbeeld, in een markt "Meer/Minder dan 2 doelpunten" zou een 1-1 gelijkspel volledig buiten beschouwing worden gelaten omdat er geen meer dan of minder dan 2 doelpunten zijn; het heeft precies 2 doelpunten.

Stel je nu voor dat je een weddenschap plaatst op "Onder de 2,5 goals" in de wedstrijd tussen PSV en Ajax. In deze markt zijn de scorelijnen van 0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-0 en 0-2 allemaal winnende uitkomsten (omdat ze elk minder dan 2,5 doelpunten hebben). Voor elke andere uitkomst verliest de weddenschap - zo simpel is het.

TOTAAL AANTAL DOELPUNTEN / TOTAL GOALS

In de Total Goals-markt hoef je alleen maar de reeks doelpunten in een wedstrijd te voorspellen. De meest voorkomende bereiken zijn:

0-1 doelpunten
2-3 doelpunten
4-6 doelpunten
7+ doelpunten

Sommige bookmakers kunnen de marges aanscherpen (bijv. 4-6 goals veranderen in 4-5), waardoor het minder waarschijnlijk is dat ze winnen. De odds zullen dus hoger zijn en de uitbetalingen groter op weddenschappen die binnen die reeksen zijn geplaatst.

Het meest waarschijnlijke bereik om een winnaar te treffen, hangt af van de ploegen die elkaar treffen. Twee zeer defensieve en gelijkwaardige teams kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een spel met een lage score. Daarom kunnen de odds laag zijn voor 0-1 doelpunten en hoger dan gemiddeld voor andere reeksen.

BEIDE TEAMS TE SCOREN / BOTH TEAMS TO SCORE

De "Both Teams to Score"-markt voor voetbalweddenschappen is heel eenvoudig. Je krijgt de keuze "Ja" of "Nee":

  • "Ja" — voor beide teams om te scoren
  • "Nee" - voor alle andere uitkomsten (geen of slechts één team om te scoren)

In principe zullen 1+ goals voor beide teams de weddenschap winnen.

HALFTIJD RESULTAAT / HALF-TIME RESULT

Dit is precies hetzelfde als de 1×2-markt, behalve dat de weddenschap aan het einde van de eerste helft wordt afgehandeld. Zoals eerder selecteer je Thuis, Gelijk of Uit. De HT-score bepaalt of je weddenschap wint of verliest.

Als je bijvoorbeeld het thuisteam steunt om te winnen bij de rust en vervolgens de pauze bereikt met een score van 1-1, betekent dit dat de weddenschap verloren is.

HALFTIJD/EIND RESULTAAT / HALF TIME/FULL TIME RESULT

Deze voetbalmarkt is een combinatie van de HT-markt en de reguliere 1×2 markt. Om een HT/FT-weddenschap te winnen, moet je de uitkomst (thuis, gelijkspel of uit) zowel bij de rust als aan het eind van de wedstrijd correct voorspellen.

Het is wel belangrijk te begrijpen dat HT/FT-wedmarkten niet hetzelfde zijn als Double Chance, waarbij je wordt beloond voor het correct selecteren van het HT- of FT-resultaat. Met HT/FT moet je beide correct selecteren.

Als de wedstrijd Sparta vs FC Utrecht bijvoorbeeld 1-1 was bij HT en 2-1 bij FT, dan moet je om de weddenschap te winnen het volgende hebben geselecteerd:

De Draw (X) bij HT en
Thuis (1) bij FT.

Deze specifieke combinatie wordt weergegeven als "X/1". De overige (verliezende) combinaties waren: 1/1, 1/X, 1/2, X/X, X/2, 2/1, 2/2 en 2/X.

De combinatie Half Time/Full Time is lastig te voorspellen en levert minder snel een winnaar op dan de inzet op te splitsen in singles voor elke helft. Die lagere win kans wordt echter natuurlijk weerspiegeld in hogere uitbetalingen.

Later in dit artikel lees je meer over Combo Bets.

GELIJKSPEL GEEN WEDDENSCHAP / DRAW NO BET

De Draw No Bet-markt reduceert het aantal tot twee uitkomsten (Thuis of Uit), en geeft alle inzetten op de Draw (X) terug. Dit betekent dat er veel minder kans is om je inzet te verliezen.

De wisselwerking is echter dat de quotering die je krijgt voor beide teams veel lager zullen zijn dan wanneer je meer risico zou nemen door in te zetten op de standaard 1 × 2-markt

DOELPUNTEN MAKER / GOALSCORER

De gokmarkten voor doelpuntenmakers zijn redelijk intuïtief. Ze stellen gokkers in staat te wedden op individuele spelers die een doelpunt maken in een wedstrijd (maar eigen doelpunten tellen niet!).

Aanvallers zijn vaak favoriet om te scoren. Andere spelers, zoals verdedigers, zijn meestal outsiders met dus bijbehorende hogere odds.
Er zijn variaties op de markten voor doelpuntenmakers:

"Anytime Scorer" — wed op een bepaalde speler om te scoren in het spel, ongeacht wanneer.
"First Scorer" — wed op een bepaalde speler om het eerste doelpunt in de wedstrijd te scoren.
"Laatste scorer" — wed op een bepaalde speler om het laatste doelpunt in het spel te scoren.
"To Score 2/3/4..." — wed dat een bepaalde speler minstens twee/drie/vier/meer keer scoort in de wedstrijd.

Het is vermeldenswaard dat Bookmakers verschillende voorwaarden hebben voor wanneer de door jou gekozen doelpuntenmaker niet op het wedstrijdformulier voorkomt (bijvoorbeeld niet geselecteerd, geblesseerd, ziek, geschorst). Sommige Bookies zullen uw inzet terugbetalen, anderen zullen het als een verlies beschouwen.

AANTAL HOEKSCHOPPEN / CORNERS

Corners-markten zijn populair bij spread betting, waarbij het Under/Over-formaat optimaal wordt benut.

Hier zijn enkele voorbeelden van Corners-markten die je bij bookmakers kunt vinden:

“Minder/Over/Exact X corners” — om in te zetten op een bepaald aantal corners onder/over/gelijk aan een bepaald aantal corners in een spel (bijv. 10).
"Tussen X-Y corners" — om te wedden op het totale aantal corners tussen een bepaalde range (bijv. 5-10)
"First half corners" / "Second half corners" — om in te zetten op hoeveel corners er per specifieke helft van de wedstrijd zullen plaatsvinden.
"Meeste corners" — om te wedden op welk team de meeste corners krijgt
"Eerste team dat X aantal hoekschoppen bereikt" — om te wedden op een race tussen de twee teams, waarbij de winnaar de eerste is met een totaal aantal team hoekschoppen (bijv. 5)
“Tijd van eerste corner” — om te wedden op specifieke tijdstippen met betrekking tot wanneer de hoekschop gegeven wordt.
Corner markets kunnen ook Aziatische Handicaps bevatten.

GELE/RODE KAARTEN

Corners-markten zijn populair bij spread betting, waarbij het Under/Over-formaat optimaal wordt benut.

Hier zijn enkele voorbeelden van Corners-markten die je bij bookmakers kunt vinden:

“Minder/Over/Exact X corners” — om in te zetten op een bepaald aantal corners onder/over/gelijk aan een bepaald aantal corners in een spel (bijv. 10).
"Tussen X-Y corners" — om te wedden op het totale aantal corners tussen een bepaalde range (bijv. 5-10)
"First half corners" / "Second half corners" — om in te zetten op hoeveel corners er per specifieke helft van de wedstrijd zullen plaatsvinden.
"Meeste corners" — om te wedden op welk team de meeste corners krijgt
"Eerste team dat X aantal hoekschoppen bereikt" — om te wedden op een race tussen de twee teams, waarbij de winnaar de eerste is met een totaal aantal team hoekschoppen (bijv. 5)
“Tijd van eerste corner” — om te wedden op specifieke tijdstippen met betrekking tot wanneer de hoekschop gegeven wordt.
Corner markets kunnen ook Aziatische Handicaps bevatten.

SCOREN/MISSEN PENALTY

Bookmakers bieden quoteringen aan op penalty's die plaatsvinden en gescoord worden. De weddenschappen die u op penalty's kunt plaatsen, zijn meestal in een standaard Ja/Nee-formaat, zoals:

Penalty to be awarded?
Penalty to be scored?
Penalty to be missed?
1st Goal to be a scored penalty?

Houd er rekening mee dat penalty's niet in iedere wedstrijd voorkomen - dus veel van deze markten bieden hoge odds.

COMBO INZET

Combo-weddenschappen zijn gewoon een combinatie van twee (en in sommige gevallen meer) voetbalweddenschappen. Het combineren van verschillende weddenschappen verhoogt het risico, en dus de uitbetaling, omdat je twee delen correct moet voorspellen om te winnen.

Enkele van de meest populaire Combo-weddenschappen zijn:

Correcte score Half Time-Full Time — voorspel de score zowel tijdens de rust als de volledige tijd. Dit populaire voorbeeld wordt eerder in dit artikel beschreven in een eigen sectie.

Winnaar en aantal doelpunten — voorspel welk team zal winnen en hoeveel doelpunten er in een wedstrijd worden gescoord. Vergelijkbare weddenschappen bestaan voor gelijkspel (bijv. "gelijkspel & minder of meer dan 2,5 doelpunten").

Winnaar en beide teams die scoren — voorspel het volledige resultaat en of beide teams zullen scoren of niet.

Totaal aantal doelpunten en beide teams om te scoren — voorspel of beide teams zullen scoren (of niet) en hoeveel doelpunten er in totaal zullen worden gescoord.
Scorecast — voorspel welke speler het eerste doelpunt zal scoren en wat de uiteindelijke score zal zijn bij fulltime. Je kunt ook combinaties vinden zoals "altijd & eindscore", of "eerste scorer & winnaar".

EUROPESE HANDICAP

De eenvoudigste vorm van wedden met een handicap is de Europese handicap of EH. In een EH-markt begint de wedstrijd met een vooraf bepaald doelvoordeel voor een van de teams (bijv. -1/-2/-3 enz.). Gokkers kunnen wedden op elk van de drie uitkomsten van het spel, rekening houdend met de handicap van het doelpunt.

Zo betekent EH -1 voor Ajax thuis tegen Feyenoord dat de wedstrijd voor de bezoekers bij 0-1 begint. Dus Feyenoord heeft een theoretische voorsprong van 1 doelpunt. Hier is elk scenario voor deze weddenschap:

Scenario's voor verliezen van weddenschappen:

Ajax verliest — de handicap maakt hun verlies met één doelpunt hoger (bijv. 1-3 wordt 1-4).
De wedstrijd eindigt in een gelijkspel — de handicap levert een uitoverwinning op (bijv. 1-1 wordt 1-2)
Ajax wint met één doelpunt — de handicap levert een gelijkspel op (bijv. 2-1 wordt 2-2)

Scenario met winnende weddenschap:

Ajax wint met 2 of meer doelpunten — de handicap levert een thuisoverwinning op (bijv. 2-0 wordt 2-1).

Door de superioriteit van één team te verminderen (en ze nodig te hebben om meer te scoren om het spel te winnen), verandert de kijk van een gokker op de wedstrijd. Sterke favorieten worden, wanneer ze gehandicapt zijn, gedwongen hun superioriteit te bewijzen - wat meer kans geeft aan de zwakkere tegenstander. Dit heeft tot gevolg dat de kansen in ongelijke wedstrijden worden geëgaliseerd.

Veel waarde-weddenschappen ontstaan in voetbalhandicapmarkten. Handicap odds zijn niet zo efficiënt als de 1×2 odds; Bookies hebben vaak prijzen met een spelers voordeel.

AZIATISCHE HANDICAP / ASIAN HANDICAP

Asian Handicaps (AH) kan worden behandeld als een uitbreiding van European Handicaps (EH) - ze zijn bijna dezelfde deal. Het belangrijkste verschil is dat Asian Handicaps voetbalwedstrijden terugbrengen tot slechts twee uitkomsten (winnen en verliezen). Als de weddenschap eindigt in een Handicap gelijkspel, wordt de inzet van de gokker terugbetaald.

Er kan bijvoorbeeld een Aziatische handicapmarkt bestaan voor een bekerwedstrijd die odds biedt op twee uitkomsten (geen gelijkspel):

FC Twente (-2)
Heracles (+2)

Als FC Twente met twee doelpunten zou winnen, zou wedden op een van beide teams geen winnaar opleveren en zou de klant hun inzet terugkrijgen. Als gevolg hiervan worden Asian Handicaps vaak in halve doelpunten aangegeven, wat een gelijkspel elimineert.

Related Posts

Waar kan ik op wedden?

Waar kan ik op wedden?

Populaire Markten Voetbal Weddenschappen Uitleg

Populaire Markten Voetbal Weddenschappen Uitleg