Opvallende voetbal winter transfers

Voor de spelers die nu nog zonder club zitten, of weg willen bij hun club, is er nog steeds hoop. De transfermarkt voor bijvoorbeeld Gabon en Montenegro zijn nog steeds open. Vietnam en Laos zijn ook opties, maar dan moet de zaakwaarnemer er wel haast mee maken.

Voor de grote competities in Europa is de markt om een transfer te maken al gesloten. De afgelopen tijd zijn er weer veel spelers verhuist. We zetten de meest opmerkelijke overgangen van spelers op een rijtje.

Chelsea, uit de Engelse Premier League, lijkt een geldboom te hebben gevonden. De club uit Londen spendeerde meer dan 240 miljoen euro voor maar liefst negen nieuwe spelers. De meest opvallende naam is Enzo Fernández (22-jarige Argentijn) die voor 121 miljoen euro werd opgenomen van Benfica.

Mykhaylo Mudryk (22 jaar en uit Oekraïne) kwam voor een slordige 70 miljoen euro over van Shakhtar Donetsk. Voormalig PSV’er Noni Madueke verkaste naar Chelsea voor een afkoopsom van 35 miljoen euro.

De Club uit Eindhoven heeft nog een belangrijke speler zien vertrekken naar de Premier League. Cody Gakpo heeft gekozen voor een nieuw avontuur bij Liverpool. PSV heeft ongeveer 42 miljoen euro op de bankrekening bij mogen schrijven voor deze transfer. Jammer voor de Eredivisie, die hierdoor een smaakmaker op de Nederlandse velden zal missen.

De gedroomde winter transfer voor Hakim Ziyech van Chelsea naar Paris Saint Germain, eindigde in een drama. De Marokkaan was al in Parijs om medisch gekeurd te worden. Op de valreep bleek dat Chelsea niet de juiste documenten had verzonden naar de club uit Parijs. Met alle nieuwe aankopen van Chelsea mag hij waarschijnlijk (weer) de bank warm gaan houden.

Manchester City heeft zich beduidend rustiger op de markt begeven deze winter. Alleen Máximo Perrone uit Argentinië werd voor een bedrag van 11 miljoen euro aangekocht. De defensieve middenvelder komt over van Vélez Sarsfield.

Dat is toch even schrikken. Het is niet ongewoon dat de eigenaren van City een bak met geld beschikbaar hebben. Voor de investeringsmaatschappij Abu Dhabi United Group van sjeik Mansour Bin Zayed Al Nahyan uit de Verenigde Arabische Emiraten, nu even niet.

Misschien wel om een hele goede reden. Er is namelijk door de Engelse voetbalbond een onderzoek ingesteld naar de financiële praktijken van deze club. Er schijnen meer dan 100 aanklachten te zijn tegen de topclub. Ook de UEFA gaat zich hiermee bemoeien en onderzoeken of er regels zijn overtreden van het Fair Play reglement.

Wordt Manchester City schuldig bevonden dan kan dit een mogelijke degradatie opleveren of puntenaftrek met een stevige boete. Ook uitsluiting voor het spelen in de Champions League kan een gevolg zijn.

De overige teams uit de hoogste Engelse competitie hebben zich redelijk rustig gehouden. Alleen de transfer van Anthony Gordon (ex. Everton) naar Newcastle United voor ruim 45 miljoen euro is het vermelden waard.

Bij onze oosterburen is het vaak wat rustiger tijdens de winter transfer. We zien dat João Cancelo in de Bundesliga gaat spelen. Hij komt op huurbasis uit voor Bayern München. De marktwaarde van de Portugees wordt geschat op ongeveer 70 miljoen euro. Hij blijft eigendom van Manchester City.

Ook in Frankrijk is het opvallend rustig. Geen Paris Saint Germain uit de Ligue 1 dat de portemonnee heeft opengetrokken. Alleen de transfer van Vitinha naar Olympique Marseille is een feit. Zijn oude werkgever SC Braga krijgt 32 miljoen voor hem.

Als laatste is het opmerkelijk dat van de top 25 transfers in deze winter, er 22 door Engelse clubs zijn gedaan. Wil je ook een transfertje maken en proberen wat meer te verdienen? Kijk dan op onze toto-voorspellingen pagina.

Related Posts

De Super Bowl 2023

De Super Bowl 2023

Formule 1 gaat van start

Formule 1 gaat van start

Voorbeschouwing Europees clubvoetbal

Voorbeschouwing Europees clubvoetbal

Matchfixing schandalen

Matchfixing schandalen