circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

Wil jij wedden op American Football? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt voordat je gaat wedden op een van de meest populaire sporten in de verenigde staten. Voorspel jij welk team de NFL wint? Lees hoe American Football werkt, op welke American Football wedstrijden je kunt wedden en met welke soort weddenschappen jij het meeste kans maakt om te winnen.

NFL National Football League geschiedenis

De NFL staat voor de National Football League. Het is de grootste organisatie binnen één van de populairste sporten in de VS: American Football. Deze werd in 1920 al opgericht, maar heette toen nog de American Professional Football Conference (APFC). De NFL bestaat uit 32 teams. Deze zijn opgedeeld in de NFC en AFC. 

NFC en AFC

De NFC en AFC zijn twee conferenties in het American Football. Deze staan respectievelijk voor de National Football Conference en de American Football Conference. Een lange tijd geleden waren dit verschillende competities die ieder voor hun eigen titel speelde. Ondertussen zijn deze competities samengevoegd tot de NFL. Ook in de NFC en AFC heb je nog verschillende divisies. Deze zijn voor beide competities opgedeeld in East, South, West en Nort en bestaan uit 5 teams per divisie.

Super Bowl

De teams in de NFC en AFC spelen in eerste instantie niet tegen elkaar. Tijdens het reguliere seizoen zien deze teams elkaar dus niet. Tot aan de play-offs. Hier spelen 6 teams van elke conference tegen elkaar voor de Super Bowl. De Super Bowl is de kampioenswedstrijd in het American Football. De finale van de Super Bowl wordt elk jaar in februari gespeeld. De play-offs voor de Super Bowl werken via een knock-out systeem. 

De twee teams met het hoogste totaal aantal punten speelt niet tegen elkaar in de eerste ronde van de play-offs maar plaatsen zich meteen voor de kwartfinale van de Super Bowl. 

Uitleg wedden op American Football

Scoor jij dit jaar een touchdown door te wedden op American Football? We geven je hier meer uitleg over de verschillende soort weddenschappen waar jij op kunt inzetten. 

Drie meest voorkomende weddenschappen in American Football (NFL)

Bij onze bookmakers speel je verschillend soort online weddenschappen. Kies uit een van de onderstaande weddenschappen als je wilt inzetten op de populairste sport in de Verenigde Staten. 

Moneyline

Moneyline is natuurlijk bij elke sport één van de populairste weddenschappen en ook nog eens altijd de moeite waard. Bij deze weddenschap win je simpelweg door te voorspellen welk team gaat winnen. Dit is een makkelijke weddenschap die makkelijker te winnen is wanneer je net begint met wedden op American Football. Gelijkspel bestaat trouwens niet bij American Football, er is dus gegarandeerd een winnaar!

Over/under weddenschap

Over/Under (ook wel point spread) is een andere populaire vorm van wedden op American Football. Hierbij zet je in op het totaal aantal punten dat er door beide teams wordt gescoord. Normaal ligt het aantal punten bij een American Football wedstrijd tussen de 35 en 50 punten. Je kiest hierbij zelf een foutmarge, deze bepaald je potential payout. 

Wedden op handicaps/spread betting

Hierbij gaat het niet alleen om de winnaar van twee teams, maar om de onderlinge score. Er worden handicaps ingesteld op de teams en deze maken de odds meer gelijk. Dit werkt als volgt:

Wanneer de Kansas City Chiefs spelen tegen de Dallas Cowboys heeft één van de teams een grote winkans. Als Kansas op -2,5 staat betekent dit dat ze met 3 punten of meer moeten winnen van de Cowboys. Andersom moeten de Cowboys winnen of met minder dan 3 punten verliezen.

Live wedden

Soms is wedden op de beste teams niet genoeg. American Football is een tactische sport met veel pauzes en time-outs. Hierdoor kun je perfect live wedden op verschillende wedstrijden. Je hebt namelijk de mogelijkheid om de situatie rustig te analyseren en je weddenschap aan te passen als het erop lijkt dat het andere team wint.

De beste NFL bookmakers online

Je eerste touchdown scoor je bij onze vertrouwde bookmakers. Hier zet je in op verschillende online sportweddenschappen. Je kunt wedden op American Football bij onze favoriete bookmakers. Zij bieden overigens ook veel meer sporten om op te wedden aan.

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

WED TIPS VOOR SPECIFIEKE American Football EVENEMENTEN: