Super Bowl

Ah, de Super Bowl. De grootste finale van een van de grootste sportcompetities in de Verenigde Staten. Van uitpakken tijdens dit evenement weten men daar wel raad mee. Wereldsterren die tijdens de pauze even een ‘live’ nummertje vanaf het veld pluggen. Unieke en peperdure reclames tussendoor. Vuurwerk en natuurlijk een volgepakt stadion.

Wie trouwens ook flink uitpakken zijn de legale online bookmakers. Wil jij wedden op de Super Bowl? In dit artikel vertellen we over de beste bookmakers om te wedden op American football. Natuurlijk gaan we je op weg helpen over de winkansen.

Nabeschouwing Super Bowl LVII

Voor iedereen die graag naar American football kijkt, en dan speciaal naar de finale van het seizoen (de Super Bowl), zal genoten hebben. Ten koste van wat slaap, maar absoluut de moeite waard.

In een zinderende eindstrijd tussen de Philadelphia Eagles en de Kansas City Chiefs werd het een dubbeltje op zijn kant. Met nog een handvol seconden op de klok en bij een stand van 35-35, was het kicker Harrison Butker van de Chiefs die een field goal verzilverde en daarmee de zege veiligstelde. De eindscore werd daarmee 38-35.

De gevierde man was de quarterback van de Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes. Het jonge wonderkind met een gouden arm wist voor de tweede keer de Super Bowl te veroveren. Gelukkig heeft hij voor een carrière gekozen in het American football, want hij had ook net zo goed in de MLB (honkbal) kunnen spelen. Een multi-talent dus waar we nog veel van gaan zien en genieten.

Had hij voorspeld dat de Chiefs de Super Bowl 2023 zouden winnen? Wij wel! Je kunt hieronder verder lezen hoe het seizoen is verlopen en hoe de bookmakers de favorieten hadden ingeschat.

Super Bowl favorieten 2023

Amerikanen noemen de finale van de NFL zelf liever de Super Bowl LVII. Op 12 februari staan de Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles tegenover elkaar om uit te maken wie de Super Bowl 57 gaat winnen. De locatie dit jaar is het State Farm Stadium in de staat Arizona. Deze plek is tijdens het reguliere seizoen de thuishaven van de Arizona Cardinals.

Het was opnieuw een bloedstollend seizoen waar veel favorieten vroegtijdig zijn uitgeschakeld. Voor aanvang van de kwartfinales hadden de bookmakers hun eigen favorieten al klaargezet. Deze zag er zo uit;

Kansas City Chiefs (4× de inzet)

Buffalo Bills (4.5× de inzet)

San Francisco 49ers (5.5× de inzet)

Philadelphia Eagles (6× de inzet)

Cincinnati Bengals (9× de inzet)

Dallas Cowboys (10× de inzet)

New York Giants (28× de inzet)

Jacksonville Jaguars (35× de inzet)

We hadden zelf ook ons lijstje met NFL favorieten gemaakt en de Buffalo Bills als winnaar getipt. Daarnaast stonden op ons kladblok ook de Dallas Cowboys, de New York Giants en de Kansas City Chiefs.

Het zal dus gaan tussen de winnaar van de AFC-conference (Kansas City Chiefs) en de winnaar van de NFC-conference (Philadelphia Eagles).

Nu verwacht je van ons natuurlijk een voorspelling van de Super Bowl favoriet 2023. Dat is een lastige. Beide teams hebben in de reguliere competitie 14 keer weten te winnen en slechts drie keer verloren. We hebben besloten dat we gaan voor de Kansas City Chiefs. Zij spelen voor de derde keer in vier jaar tijd de finale van de Super Bowl. Zij hebben bovendien quarterback Patrick Mahomes, die over een uitzonderlijk talent beschikt en dit seizoen ondanks enkele blessures in uitstekende vorm verkeert.

 Meer weten over wedden op American football?

Super Bowl odds 2023

Alle legale online bookmakers hebben de odds al voor je klaarstaan. Nu de finale bekend is, zijn alle algoritmes losgelaten om te bepalen wie de meeste kans heeft om de Super Bowl 2023 winnen. Hierbij wordt met alles rekening gehouden. Wie zijn geblesseerd? Wie zijn de startende quarterbacks en wat zijn recent behaalde resultaten. Hiermee bedoelen we: Hoe makkelijk of moeilijk is het geweest om de finale te halen.

We hebben de hulp ingeroepen van een hele betrouwbare online bookmaker, circus, om te zien welke odds zij aanbieden. We zien hier dat de Philadelphia Eagles licht favoriet zijn met een odd van 1.80. De Kansas City Chiefs moeten het doen met een odd van 2.10.

 Welk team denk je dat de Super Bowl dit jaar gaat winnen? Je kunt trouwens niet alleen de winnaar voorspellen. Er zijn veel meer mogelijkheden om een weddenschap af te sluiten. Hierover kun je hieronder meer lezen. 

DATUM

05-12-2021

TEGENSTANDER

Los Angeles Chargers

Uitslag

22 - 41

Win / Lose

Verlies

DATUM

12-12–2021

TEGENSTANDER

San Francisco 49ers

Uitslag

23 - 26

Win / Lose

Verlies

DATUM

19-12-2021

TEGENSTANDER

Denver Broncos

Uitslag

10 - 15

Win / Lose

Win

DATUM

26-12-2021

TEGENSTANDER

Baltimore Ravens

Uitslag

42 - 21

Win / Lose

Win

DATUM

02-01-2022

TEGENSTANDER

Kansas City Chiefs

Uitslag

34 - 31

Win / Lose

Win

DATUM

09-01-2022

TEGENSTANDER

Cleveland Browns

Uitslag

21 - 16

Win / Lose

Verlies

DATUM

15-01-2022

TEGENSTANDER

Las Vegas Raiders

Uitslag

26 - 19

Win / Lose

Win

DATUM

22-01-2022

TEGENSTANDER

Tennessee Titans

Uitslag

16 -19

Win / Lose

Win

DATUM

30-01-2022

TEGENSTANDER

Kansas City Chiefs

Uitslag

24 - 27

Win / Lose

Win

DATUM

05-12-2021

TEGENSTANDER

Jacksonville Jaguar

Uitslag

37 - 7

Win / Lose

Win

DATUM

14-12-2021

TEGENSTANDER

Arizona Cardinals

Uitslag

23 - 30

Win / Lose

Win

DATUM

22-12-2021

TEGENSTANDER

Seattle Seahawks

Uitslag

20 - 10

Win / Lose

Win

DATUM

26-12-2021

TEGENSTANDER

Minnesota Vikings

Uitslag

23 - 30

Win / Lose

Win

DATUM

02-01-2022

TEGENSTANDER

Baltimore Ravens

Uitslag

19 - 20

Win / Lose

Win

DATUM

09-01-2022

TEGENSTANDER

San Francisco 49ers

Uitslag

24 - 27

Win / Lose

Verlies

DATUM

18-01-2022

TEGENSTANDER

Arizona Cardinals

Uitslag

34 - 11

Win / Lose

Win

DATUM

23-01-2022

TEGENSTANDER

Tampa Bay Buccaneers

Uitslag

27 - 30

Win / Lose

Win

DATUM

31-01-2022

TEGENSTANDER

San Francisco 49ers

Uitslag

20 - 17

Win / Lose

Win

Wedden op Super Bowl 2023

We zien dat de Philadelphia Eagles een klein voordeel hebben bij de bookmakers om aan de haal te gaan met de Super Bowl 2023. Er zijn nog veel meer opties om op te wedden.

Hoeveel punten gaan er totaal worden gemaakt, dit is een over/onder weddenschap. Wat dacht je van het aantal touchdowns gedurende de wedstrijd? Ook deze weddenschap kun je aangaan.

Als dat al niet genoeg is, kun je ook voorspellen of beide teams in het eerste kwart gaan scoren of welke speler de eerste touchdown gaat maken.

Speel bewust, of zoals ze in ‘The US’ zouden zeggen; bet with your head!

Wat is de Super Bowl?

De Super Bowl is de finale van de National Football league (NFL). Hier spelen de winnaar van de AFL-conference en de NFC-conference tegen elkaar. De Super Bowl is niet alleen een sportief hoogtepunt en de afsluiting van het NFL-seizoen. Het gaat ook om heel, heel veel dollars die uitgegeven worden aan reclames tijdens de wedstrijd.

Er zijn zelfs mensen die de wedstrijd links laten liggen om alleen maar de commercials te bekijken. Vaak alleen nieuwe en zeer creatieve reclames worden dan uitgezonden. Om je een indruk te geven van de kosten, tijdens de finale van vorig jaar werd er ongeveer 233.000 dollar per seconde betaald voor een reclameboodschap.  

American football is de meest bekeken sport in de Verenigde Staten. De laatste wedstrijd van het seizoen, de Super Bowl, zal dan ook in alle pubs en bars te zien zijn. De twee beste teams uit de NFL gaan uitmaken wie er gaat winnen. Ook buiten de VS is het bekijken van de Super Bowl erg populair en wint ieder jaar weer meer kijkers.

Hoe werken de play-offs?

De play-offs werken als volgt: De NFL is opgedeeld in twee divisies. DE NFC en de AFC. Per divisie mogen de 6 ploegen met het hoogste aantal punten door naar de play-offs. Hier spelen de overgebleven ploegen een direct knock-out spel.

De divisie winnaars (2 maal de nummer 1 in hun divisie) slaan de eerste ronde van de play-offs over en mogen direct door naar de kwartfinale. De competitie loopt door in een knock-out systeem tot er twee teams over blijven. Zij spelen de finale en de winnaar van deze wedstrijd is dan ook de winnaar van de Super Bowl.

Wanneer is de Super Bowl 2023?

De super bowl 2023 vindt plaats op zondag 12 februari in Arizona. Het is de finale van het seizoen 2022 - 2023. Ditmaal spelen de Kansas City Chiefs en de Philadelphia Eagles tegen elkaar. Het strijdtoneel is het State Farm Stadium in de staat Arizona, normaal het stadion waar de Arizona Cardinals de thuiswedstrijden afwerken.

Hoe kan je wedden op de Super Bowl?

Wedden op de Super Bowl of American football doe je gemakkelijk bij onze aangeraden online bookmakers. Hier kun je gemakkelijk wedden op verschillende wedstrijden in de competitie of de Super Bowl. Sluit gemakkelijk een weddenschap af op American football of een van de andere sporten. Onderstaande bookmakers maken sportwedden leuk en makkelijk!

Heb je niets met American football en ben je meer een grasvreter van echt voetbal, gebruik dan onze voetbal voorspellingen waar we dagelijks mooie tips delen.

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

WED TIPS VOOR SPECIFIEKE AMERICAN FOOTBALL EVENEMENTEN:

Insert Content Template or Symbol