Wedden op Basketbal NBA

Basketbal is een van de meest populaire sporten ter wereld. Miljoenen mensen over de hele wereld bekijken jaar na jaar naar de sport in tal van competities en toernooien. De meest populaire competitie ter wereld is the National Basketball Association, oftewel de NBA, in de Verenigde Staten. Dit zorgt ervoor dat wanneer mensen het hebben over wedden op basketbal, dat zij vooral willen gokken op de NBA.

De NBA begon in 1946 met slechts 11 teams. In de afgelopen zes decennia is de competitie uitgegroeid tot 30 teams op het Noord-Amerikaanse continent die niet alleen het beste talent uit Amerika aantrekken. Ook in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika droomt elke basketballer ervan om in de NBA te spelen. Elk team in de NBA speelt 82 wedstrijden in het reguliere seizoen, met 41 thuiswedstrijden en 41 uitwedstrijden.

Genoeg mogelijkheden om te wedden op basketbal

Een dergelijk groot aantal games die over een periode van zeven maanden worden gespeeld, biedt veel mogelijkheden om te wedden op basketbal. En als de NBA je niet genoeg kansen biedt, dan is er altijd nog college basketbal in de Verenigde Staten, waar elk seizoen duizenden games worden gespeeld, met tientallen games dag na dag.

In Amerika is het een van de meest populaire sporten om op te wedden, in Europa zijn er nu ook bookmakers die een breed scala aan soorten basketbal weddenschappen en markten aanbieden waarin je veel aanbiedingen kunt vinden.

Gokken op de NBA basketbal markten

Wanneer je wilt gokken op de NBA of andere basketbal competities, dan zijn hier verschillende markten voor beschikbaar bij de online bookmakers. Omdat basketbal niet een sport is waar in Nederland of Europa veel op gegokt wordt zijn wedtips van WaaropWedden een uitleg van de verschillende gokmarkten geen overbodige luxe voor iedereen die wil beginnen met wedden op basketbal. 

Moneyline

Laten we allereerst eens kijken naar een moneyline weddenschap. Een moneyline-weddenschap is een head-to-head-weddenschap waarbij je een weddenschap plaatst op welk team je denkt dat de wedstrijd zal winnen.

Spread Betting

Spread betting is de meest populaire vorm van wedden op basketbal. Het wordt ook wel een Line-weddenschap genoemd. Maar hoe je het ook wilt noemen, het is in wezen een vorm van handicap weddenschappen. Als je naar je favoriete bookmaker gaat, zie je NBA-games op de volgende manier vermeld:

LOS ANGELES LAKERS -5.5 VS BOSTON CELTICS +5.5.

Dit betekent dat als je op de Lakers wedt om de spread te verslaan, ze met meer dan 5,5 punten moeten winnen, of met andere woorden, hun winstmarge moet 6 punten of meer zijn. Als je echter op de Celtics wedt om de spread te dekken, moeten ze het spel ronduit winnen of met maximaal 5 punten verliezen.

Over/under total points

Wedden op het totaal aantal gescoorde punten en de over/under hiervan in een wedstrijd is een zeer populaire weddenschap. Afhankelijk van de competitie of het toernooi zal het aantal gescoorde punten aanzienlijk variëren.

In de NBA zullen de puntentotalen in het bereik van 180 tot 220 punten komen, van wedstrijd tot wedstrijd, met het gemiddelde in het midden van 190 punten. Bij universiteits- en Europees basketbal kun je puntentotalen verwachten tussen de 120 en 160 punten.

Tips voor basketbal wedden bij online bookmakers

Wat je vaak ziet bij weddenschappen op de NBA of andere basketbalwedstrijden is dat voor de winst van de favoriet in de moneyline niet al te hoge odds worden aangeboden. Aangezien er best wel wat verrassingen in de basketbal voorkomen, kan het lonen om een gokje te wagen op de underdog wanneer je op de moneyline wilt inzetten.

Wil je toch op het favoriete team inzetten dan is een goede tip om gebruik te maken van een weddenschap met handicap of spread betting. Wanneer bijvoorbeeld de LA Lakers thuis spelen en je voor een weddenschap op hen een spread van -10 krijgt aangeboden zijn de odds een stuk hoger dan wanneer je op de traditionele moneyline inzet.

Bij welke bookmaker wedden op NBA basketbal?

Iedere bookmaker in de branche biedt wel NBA-games aan. Sommige goksites bieden echter een stuk meer verschillende gokmarkten en betere odds voor de sport aan. Hieronder vind je enkele bookmakers die wij kunnen aanbevelen als je graag wilt wedden op basketbal. Ik zelf gebruik Bet365 vaak voor mijn NBA weddenschappen, zeker ook door de mooie vroeg uitbetaal promotie die ze aanbieden alhoewel tegenwoordig ook Betcity Nederland leuk aan de weg timmert met de wekelijkse stortings bonus.

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

Wed tips voor specifieke Basketbal evenementen: