F1 voorspelling 2023

Het belooft weer een prachtig race-jaar te worden. In het komende seizoen, met volgens ons, meerdere coureurs om het wereldkampioenschap Formule 1 te winnen. Met in totaal 23 races op het programma, gaan we weer spektakel meemaken. Wij doen mee met de F1 voorspelling 2023.

Gaat het Max verstappen (met een bijna tot god verheven status) in een nieuwe bolide van Red Bull Racing lukken om ook de derde wereldtitel te claimen? Welk team heeft voor het komende F1-seizoen de beste formule bedacht?

Vorig seizoen kon alleen het team van Scuderia Ferrari onze eigen Max een beetje bijhouden. Kan Ferrari het Red bull Racing moeilijk gaan maken?

Gaat misschien Lewis Hamilton Mercedes dit jaar de titel bezorgen? Vorig jaar eindigde bijna iedere grand prix in teleurstelling. Kan Nyck de Vries, onze tweede Nederlander, punten gaan scoren voor AlphaTauri?

Dit zijn alles bij elkaar heel veel vragen. Op basis van wat we nu weten, gaan we een F1 voorspelling doen en proberen de antwoorden te vinden.

Het afgelopen Formule 1 seizoen

Voor ons was het afgelopen seizoen bij iedere grand prix niet op het puntje van de stoel zitten en alles live meemaken. Het was enkele races voor het einde al bekend dat Max Verstappen de titel zou pakken. Dat jaar wordt dat volgens ons anders en willen we van start tot finish iedere grand prix meemaken.

Max Verstappen was het hele seizoen dominant en wist maar liefst vijftien keer een grand prix te winnen. Red Bull Racing was gewoon tijdens bijna ieder weekend te sterk voor de andere teams. Alleen Ferrari kon het tempo redelijk volgen.

max-verstappen-wereldkampioen-2022

Weer Max of niet?

Max Verstappen werd het afgelopen jaar voor de tweede keer op rij de winnaar van de Formule 1. Dit jaar zal dit een stuk lastiger gaan worden, met diverse updates bij de F1 auto’s van Mercedes. Lewis Hamilton zal absoluut revanche willen nemen voor een bedroevend slecht Formule 1 seizoen.

Dus op de vraag: Gaat het Max verstappen lukken om ook de derde wereldtitel te claimen? We denken van wel, maar de kloof in punten zal ongetwijfeld minder groot gaan worden. We voorspellen ook dat Max samen met teamgenoot Sergio Perez het constructeurskampioenschap gaan winnen.

Sebastian Vettel, viervoudig houder van de wereldtitel, heeft afscheid genomen van de race-sport. Een wijs besluit denken we. Geen titelaspiraties meer en meer tijd met de familie doorbrengen.

Laten we in hopen de safety car zo min mogelijk te zien tijdens de Formule 1 races in 2023. Gewoon lekker racen zonder ongelukken.

Wanneer je vorig jaar je geld gezet zou hebben op Max, dan had je een leuk zakcentje kunnen verdienen. Al helemaal met de tips die we hebben gegeven voor het wedden op de F1. Wat is je eigen F1 voorspelling 2023? De bookmakers zijn er al uit.

Bookmakers F1 voorspellingen

Het F1-seizoen gaat officieel van start met drie test dagen. Deze keer niet in Barcelona, maar in Bahrein, waar ook de eerste race van start gaat. Op het 5.4 kilometer lange circuit hebben alle teams van 23 tot 25 februari de tijd om de wagens klaar te maken. De bookmakers zullen dit scherp in de gaten houden om odds te verbeteren.

Een F1 voorspelling 2023 doen bij races van de Formule 1 is niet zomaar even gedaan. Gelukkig hebben de legale online bookmakers al het voorwerk al gedaan. Een weddenschap aangaan is in een handomdraai gedaan.

Voor iedere grand prix kun je de winnaar voorspellen. Of voor de uiteindelijke coureur die de Formule 1 titel op zijn naam gaat schrijven.

De laatste twee seizoenen was Max verstappen de favoriet om wereldkampioen te worden bij de bookmakers. Ze hadden het ook bij het rechte eind. Om te weten te komen wie de meeste kans maakt om dit jaar wereldkampioen F1 te worden, raadpleeg je gewoon een goede online bookmaker.

Kanshebbers Grand Prix titel 2023

Welke F1 voorspelling 2023 doe jij bij dit komende kampioenschap? Max Verstappen, die voor de derde keer de boeken ingaat als winnaar van het F1-seizoen 2023? De bookmakers hebben hun mening al omgezet in quoteringen die beschikbaar zijn om een gokje te wagen;

  1. Max Verstappen 1.72
  2. Lewis Hamilton 4.00
  3. Charles Leclerc 6.00
  4. George Russel 9.00
  5. Carlos Saints 26.00
  6. Sergio Perez 26.00

Voorspellen op Lance Stroll om kampioen te worden, levert je 1001 keer je inzet op. Nyck de Vries staat op 2001 keer je inzet uitbetalen.

Bij bookmakers heb je verschillende mogelijkheden om weddenschappen aan te gaan bij de Formule 1. Je kunt niet alleen op de uiteindelijke winnaar inzetten. Je kan wedden op de nummer een van iedere race en zelfs wie de snelste is in de kwalificatie.

Odds boost

Dit zijn verhoogde quoteringen waar je extra kan winnen en worden vaak pas vlak voor de race bekend gemaakt. Wacht daarom altijd eerst even de vrije trainingen en kwalificatie af voordat je gaat wedden. De odds boost zijn een echte aanrader wanneer je wat kennis hebt van de Formule 1.

Grand prix snelste ronde

Bij iedere grand prix kun je voorspellen wie de snelste ronde zal gaan rijden. Niet altijd de makkelijkste voorspelling. Een coureur kan geen kans meer maken om in de punten te eindigen en vlak voor het einde van de race nog even een pitstop maken voor de zachte compound en daarmee de snelste tijd klokken.

Constructeurs

Zoals je waarschijnlijk wel weet ontvangt iedere coureur die in de top tien eindigt punten. Deze worden simpelweg per team opgeteld en aan het einde van het seizoen is dan bekend wie de constructeurstitel wint. P1 levert 25 punten op. Plek twee 18 punten. De nummer drie ontvangt 15 punten. De rest van de top tien steeds minder. De coureur met de snelste ronde pakt nog een extra punt mee.

Voor ons zijn er maar drie kandidaat teams die voor deze titel in aanmerking komen;

  • Red bull Racing
  • Ferrari
  • Mercedes
wedden op formule 1

Max Verstappen en de rest

Het afgelopen seizoen was het Max tegen de rest. Met overmacht in de meest gereden races, was het vaak niet eens echt spannend. Dit jaar verwachten we dat dit anders zal gaan. Let op Lewis Hamilton, hij zal een geduchte concurrent van Max gaan worden. Laten we hopen op een sportieve en eerlijke strijd tussen deze twee top-coureurs.

De laatste overwinning van Lewis Hamilton dateert alweer van 2021 bij de grand prix van Saoedi-Arabië. De laatste podiumplek haalde hij na afloop van de 2022 Braziliaanse F1 GP.

Voor Max zullen de testdagen belangrijker dan ooit gaan worden. Met een nieuwe Ford motor in de F1 wagens van Red Bull.

Coureurs en teams

Welke coureurs hebben een stoeltje veiliggesteld in het nieuwe F1-seizoen? We hebben dit even voor je op een rijtje gezet.

  • Mercedes (Lewis Hamilton, George Russell)
  • Alpine (Esteban Ocon, Pierre Gasly)
  • Haas F1 team (Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg)
  • McLaren (Oscar Piastri, Lando Norris)
  • Red Bull Racing (Max Verstappen, Sergio Perez)
  • Aston Martin (Lance Stroll, Fernando Alonso)
  • AlphaTauri (Nyck de Vries, Yuki Tsunoda)
  • Ferrari (Charles Leclerc, Carlos Sainz)
  • Alfa Romeo (Valtteri Bottas, Guanyu Zhou)
  • Williams (Alexander Albon, Logan Sargeant)

Nieuwe circuit Formule 1 2023

Op de kalender van het Formule 1 2023 staat een nieuw circuit: Las Vegas. Het Mekka van gokken in de wereld. Het is een van de drie circuits in de Verenigde Staten waar dit jaar een race plaatsvindt.

Het nieuwe stratencircuit in Las Vegas is ruim zes kilometer lang, telt 17 bochten en het lange rechte stuk op de befaamde ‘Vegas strip’ met een lengte van bijna twee kilometer.

De volledige kalender van de Formule 1 2023 is te bekijken op de officiële site van de Formule 1.

Aanpassingen F1 2023

De verplichte aanpassingen van de F1 wagens zijn gelukkig minimaal dit jaar. Dat neemt niet weg dat sommige teams daar meer voordeel uit gaan halen dan anderen.

Zo is er een verandering aan de vloer van de auto’s, die met in totaal 15 millimeter verhoogd gaat worden. Het minimale gewicht van de auto’s gaat een klein beetje omlaag. In het seizoen 2022 was dit 789 kilogram, dit jaar moet het gewicht minimaal 796 kilogram zijn. We verwachten ook nog regelgeving voor de voorvleugel, waarbij het ontwerp beperkt zal gaan worden.