Golf

Wedden op golf saai? Nee, joh! Het tijdperk dat Tiger Woods of andere kampioenen golftoernooien domineerde, is voorbij. Er zijn een hoop nieuwe toppers in de maak. Dat is natuurlijk leuk en spannend om op de voet te volgen. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt als je gaat wedden op golf.

Wedden op Golf 2

Waarom wedden op golf?

Wedden op golf kan behoorlijk lucratief zijn. Het is namelijk niet makkelijk om te voorspellen wie een golftoernooi zal winnen. Zelfs voor de echte kenners is het op dit moment lastig. Dat zijn namelijk de bookmakers. Golf bookmakers hebben het lastig sinds een aantal grote namen zoals die van Tiger Woods uit de ranking zijn verdwenen. 

Daarnaast maakt wedden op golf de sport heel wat interessanter. Golftoernooien duren over het algemeen best lang en niet bij elke slag is de spanning te snijden. Door het plaatsen van een golf weddenschap maak je het spelletje natuurlijk een stuk spannender. 

Potentiële hoge winsten door hoge odds. Het is immers niet makkelijk te voorspellen wie een golf toernooi wint met zoveel deelnemers.

Bookmaker met golf wedden

Vrijwel alle online bookmakers bieden golf weddenschappen aan. Wanneer je gaat gokken op een aantal van de grote toernooien zit je bij de meeste online bookmakers dus goed. Alleen de grote bookmakers hebben vaak een breder aanbod aan het soort golf weddenschappen dat je af kunt sluiten. Daarnaast heb je bij de grote bookmakers ook vaak de mogelijkheid om op kleinere toernooien een weddenschap af te sluiten. 

In onze ogen kun je wanneer je gaat wedden op de sport golf het best kiezen voor een van de onderstaande bookmakers. Dit is onze absolute top 3 en ieder aanbieder is een absoluut betrouwbare bookmaker. 

Soorten golf weddenschappen

Wanneer je gaat wedden op golf heb je verschillende inzetmogelijkheden. We nemen deze even kort met je door: 

Winnaar golftoernooi

Deze spreekt voor zich. Je voorspelt wie de winnaar zal zijn van het golftoernooi. Golftoernooien zijn lastig te voorspellen, kleine fouten kunnen van grote invloed zijn op een bepaalde speler het toernooi wint of niet. Dat maakt het wedden op de winnaar van een toernooi een stuk lastiger. 

Each way golf

Bij Each way golf weddenschappen kan het een hele hoop schelen als je inzicht hebt in de statistieken van de spelers. Je kiest namelijk niet één winnaar maar 2 tot 4. Wanneer één van deze vier spelers dan wint, win jij alsnog je weddenschap. De winst is wel vele malen lager dan bij het kiezen van slechts één winnaar. 

First round leader

De naam geeft het wel al weg. Bij First round leader probeer je te voorspellen welke golfer na de eerste ronde op de eerste plek zal staan. Dit is dus niet de uiteindelijke winnaar. Ook hier kan een juiste voorspelling je aardig wat winst opleveren. 

Prop bets

Prop bets zijn een vreemde eend in de bijt. Deze hebben namelijk geen invloed op de uitkomst van een toernooi. Je zet in op gebeurtenis tijdens het golftoernooi. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld: In de eerste ronde zullen er meer dan 3 hole-in-ones zijn. Of het gemiddelde aantal slagen in de derde ronde zal lager zijn dan 5. 

Individuele holes 

Een spannende manier van wedden op golf is het plaatsen van weddenschappen op individuele holes. Je bent dan echt bezig met live wedden. Door steeds per hole in te zetten weten de meeste mensen die echt kennis van het spelletje hebben wel een redelijk goede voorspelling te maken. Golfers hebben vaak moeite met-  of zijn goed in dezelfde holes 

Aantal slagen

Denk jij te weten in hoeveel slagen een hole geëindigd zal worden? Ook hier kun je op inzetten bij de meeste bookmakers. 

Gokken op golf majors toernooien

Wanneer je gaat wedden op golf zijn er een aantal grote toernooien die je in de gaten moet houden. We zetten hier voor je uiteen welke toernooien dat zijn en wanneer deze plaatsvinden.

Ryder Cup

De Ryder Cup is een van de meest prestigieuze golftoernooien ter wereld. Wanneer je gaat gokken op golf mag je deze wedstrijd zeker niet missen. Tijdens dit evenement spelen de 12 beste golfers uit Europa en Amerika tegen elkaar. De afgelopen 10 edities hebben de europese spelers 7 van de 10 keer weten te winnen. Hiermee willen we alleen niet al te veel zeggen; de spelers zijn elk jaar enorm aan elkaar gewaagd.

golf ryder cup

The Masters

The Masters wordt elk jaar in april gehouden op de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia (Verenigde Staten). Dit jaar won Scottie Scheffler The Masters. 

Open Championship

The Open Championship wordt beschouwd als het oudste en meest prestigieuze toernooi in de golfsport. Van alle Majors in golf is The Open Championship het enige evenement wat plaatsvindt in Europa. De rest is allemaal in de Verenigde Staten. 

US Open

De US Open wordt elk jaar op een andere golfbaan in de V.S. gehouden. Het toernooi vindt elk jaar plaats in de derde week van juni. Dit jaar zal de US open worden gespeeld op het groen van de The Country Club, in Brookline Massachusetts

PGA Championship

Het PGA Championship is ook een oud en prestigieus evenement. Eentje die je zeker niet mag missen als je gaat wedden op Golf. Het PGA-kampioenschap van 2022 zal haar 104e editie zijn, dat van 19 tot 22 mei wordt gehouden in de Southern Hills Country Club in Tulsa, Oklahoma.

Tips voor het wedden op golf

Spelers zijn tegenwoordig erg aan elkaar gewaagd bij golf. Dat kan het lastig maken om de winnaar te bepalen. Heb je geen kennis van het spelletje? Zorg dat je je dan eerst goed inleest in de spelregels van golf. 

Bekijk daarnaast eens de statistieken van verschillende spelers. Wanneer je niet weet op welke golfers je in moet zetten kun je het beste kiezen voor het groepje golfers met de beste odds. Je hoeft niet de winnaar van het hele toernooi te voorspellen, maar je kunt prima een top 4 maken en deze kiezen voor verschillende weddenschappen op individuele holes. 

Een andere manier om te winnen met wedden op golf is door te kiezen voor de Each way weddenschappen. Hierbij kies je voor een groep golfers waarvan je denkt dat er zeker één de uiteindelijke winnaar zal zijn. 

Daarnaast raden we je altijd aan om voor een online bookmaker te kiezen die beschikt over een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Zo weet jij dat je als gokker beschermd bent tegen frauduleuze praktijken. Onze aangesloten partners staan bekend als betrouwbare partners voor het afsluiten van sportweddenschappen. 

Persoonlijk vind ik Bet365 de beste bookmaker om te wedden op golf omdat ze vaak leuke promoties hebben zoals extra plaatsten bij een E/W weddenschap.

Bekijk ook onze betting guides en tips voor andere sporten waarop je kunt wedden. Er zijn ook leuke mogelijkheden om te wedden op het Songfestival.