Cheltenham Festival

Het Cheltenham festival is het meest prestigieuze evenement op de springkalender binnen de paardensport. Jaarlijks komen er zo’n 60.000 bezoekers af op dit festival. Het is een waar spektakel om te zien! Naast de springwedstrijd is er ook nog de indrukwekkende steeplechase dit is een hindernissenrace van 3.000 meter met meerdere sloten en hordes. In dit artikel lees je meer over het Cheltenham Festival en hoe jij kunt wedden op Cheltenham.

cheltenham

Wanneer is het Cheltenham Festival 2023?

Het startschot voor Cheltenham Festival 2023 wordt gegeven op dinsdag 14 maart en het evenement duurt tot en met vrijdag 17 maart. Tijdens dit evenement vinden er 14 races plaats op de Cheltenham Racecourse van Cheltenham Town. Hier strijden de beste ruiters en paarden van Engeland en Ierland tegen elkaar voor de prestigieuze titel.

De verschillende dagen paardenraces

Cheltenham Festival bestaat uit verschillende races die zijn verdeeld over de dagen van het festival. Hieronder vind je welke soort races er tijdens dit evenement gehouden worden. 

The Champion Hurdle

Dag 1: The Champion Hurdle vindt plaats op de eerste dag van het festival, 14 maart. De Champion Hurdle wordt gereden op het oude parcours van Cheltenham. Het parcours is 3.300 meter lang met 8 hordes en is het meest prestigieuze nummer van de het Cheltenham festival. Dit evenement wordt ook wel The Supreme Novices Hurdle genoemd.

The Queen Mother Champion Chase

Dag 2: The Queen Mother Champion Chase is een steeplechase waar paarden van 5 jaar en ouder aan mee mogen doen. Tijdens de race moeten de ruiters met hun paarden over 13 hekken springen.

The Stayers' Hurdle

Dag 3: The Stayers Hurdle is vorig jaar gewonnen door het ierse paard Flooring Porter. De Stayers Hurdle is 4.785 meter lang en tijdens de race moeten de ruiters over 12 hordes springen. 

The Gold Cup

Dag 4: The Cheltenham Gold Cup is het laatste nummer van het Cheltenham festival. Dit is ook de langste race van het evenement. Tijdens de Cheltenham Gold Cup wordt er een parcours van 5.300 meter gereden met 22 hordes.

Beste bookmakers voor wedden op Cheltenham festival

Bij onze favoriete bookmakers wed je gemakkelijk op verschillende races zoals de Cheltenham Gold Cup, The Supreme Novices Hurdle of een van de andere races. Via deze bookmakers kun jij inzetten op verschillende wedstrijden en races en kun je zelfs live gokken op de uitslagen van de race.

Sinds jaar en dag is bet365 dé bookmaker die tijdens Cheltenham uitpakt met mooie aanbiedingen en aangezien deze aanbieder nu ook in Nederland beschikbaar is gaan we een paar mooie dagen tegemoet! Je kunt de prognoses nu al bekijken bij Bet365.

Wil je op andere sporten geld inzetten zoals bijvoorbeeld het gokken op de Nederlandse Eredivisie?

Cheltenham Festival Live streams en races op televisie

Wanneer je gaat wedden op Cheltenham festival wil je natuurlijk ook de races kunnen volgen. Via Bet365 en andere bookmakers kun je de races live volgen en kun je ook live wedden. Op de Nederlandse televisie worden de races van het Cheltenham Festival helaas niet uitgezonden. In Groot Brittannië is sinds jaar en dag ITV de zender die alle en dus ook dit festival volledig verslaat. 

Heb je na het wedden op Cheltenham Festival de smaak te pakken voor het wedden op paardenraces? Op onze site kan je meer informatie over nog meer evenementen in de paardensport vinden, zoals: Royal Ascot, Grand National, The Kentucky Derby en Dubai World Cup

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

Meer lezen over wedden op paarden sporten?