circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

The Kentucky Derby is de grootste enkele paardenrace wereldwijd. Het wordt ook wel eens ‘de spannendste twee minuten in sport genoemd. Hier strijden een enorm aantal deelnemers voor de overwinning. Dat is goed nieuws voor iedereen die houdt van een gokje wagen. Door het grote deelnemersveld is het voorspellen van de winnaar lastig, maar zijn de odds wel extra hoog! Lees verder en ontdek meer over The Kentucky Derby.

kentucky derby

Wanneer is The Kentucky Derby 2022?

De Kentucky Derby wordt verreden op zaterdag 7 mei. Traditiegetrouw is dit evenement de eerste zaterdag van mei. De race sluit een twee weken durend festival af. De Kentucky Derby wordt verreden op de racebaan van Churchill Downs in Louisville Kentucky. De racebaan is vernoemd naar de moederorganisatie die de Kentucky Derby organiseert, Churchill Downs Incorporated. Voorafgaand aan de Kentucky Derby zijn verschillende races ter voorbereiding. 

De Kentucky Derby in Louisville is een van de oudste sportevenementen van de Verenigde Staten. Het is het tweede oudste evenement. De Travers Stakes, een andere paardenrace is oudste evenement.

De dag vóór de Kentucky Derby worden op Churchill downs de Kentucky Oaks gereden. 

Wedden op de Kentucky Derby bij een online bookmaker

Wedden op de Kentucky Derby doe je natuurlijk bij onze favoriete bookmakers. Gokkers hebben geluk met de Kentucky Derby. Op de baan van deze paardenrace rijden namelijk een groot aantal jockeys. Dat betekent dat je een flinke prijzenpot mee naar huis sleept als je de juiste jockey en paard weet te kiezen. 

Niet veel bookmakers in Nederland bieden de mogelijkheid aan om geld in te zetten op paarden, zo zal je wanneer je de Betcity Bonus Nederland wilt gebruiken een andere sport moeten zoeken.

Bet365 is een wereldwijd vertrouwde naam als het gaat om wedden op paarden, begin daarom bij het lezen van de Bet365 Nederland review.

Verschillende soorten weddenschappen bij de Kentucky Derby

Je kunt verschillende weddenschappen afsluiten wanneer je wil wedden op paardenraces. We geven je hier een overzicht van de weddenschappen die jij kunt afsluiten tijdens de Kentucky Derby. 

Win

Als je inzet op WIN zet je in op de winnaar van de race. Je zet in principe gewoon in op één paard / jockey. Komt jouw paard als eerste over de finish bij de Kentucky Derby? Dan win je de weddenschap. 

Places

Wanneer je inzet op PLACES, zet je in op de eerste of tweede plaats van een paard. Soms kun je ook nog inzetten op extra places. Bijvoorbeeld een derde of vierde plek. Dit is echter afhankelijk per evenement en bookmaker. De odds voor deze markt zijn natuurlijk lager dan die bij WIN. 

Each way

Each way is eigenlijk twee weddenschappen in één. De ene helft van de weddenschap is voor de WIN en de andere voor de PLACE. Echter ontvang je voor de PLACE slechts een een kwart van wat je hebt ingezet. 

Kentucky Derby Picks

Benieuwd naar de beste picks voor de Kentucky Derby? Op de website van de Kentucky Derby vind je welke paarden en jockeys veel kans maken op de winst. Om een goede deelnemer te kiezen kun je kijken naar de eerdere wedstrijden van de paarden. Heeft een ruiter/paard al vaker een overwinning behaald? Dan weet je natuurlijk dat de dit koppel meer kans heeft op de winst. 

Een aantal populaire deelnemers bij de Kentucky Derby zijn:

  1. Classic Causeway
  2. Pappacap
  3. Epicenter
  4. Consigliere
  5. Café Karma
  6. Sekifu
  7. Luxembourg
  8. Agnel Blue
  9. Royal Patronage

Bekijk hier de volledige lijst van deelnemers van de Kentucky Derby.

Andere evenementen

Kan jij niet genoeg krijgen van paardenraces zoals de Kentucky Derby? Lees hier verder over wedden op paardenraces of bekijk een van de volgende evenementen:

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

MEER LEZEN OVER WEDDEN OP PAARDEN SPORTEN?