Vergroot je winkans 100% met gratis geld of free bet!

zebet
circus top 3
bet365

Gespierde dikke bovenbenen bij de mannen. De vrouwen zien er doorgaans elegant uit. We hebben het hier over de 500 meter schaatsen voor mannen en voor vrouwen. We gaan je alles vertellen over de favorieten voor de 500 meter schaatsen op het EK Sprint dat plaatsvindt in Hamar (Noorwegen) van 6-8 januari 2023.

We bekijken apart de favorieten 500 meter mannen en de favorieten 500 meter vrouwen. Welke atleet gaat voor het echte eerste goud in dit seizoen in de ‘Vikingskipet’ hal? Geopend in 1994 voor de Olympische Winterspelen.

Deze afstand is met recht een nummer voor de echte specialisten. Snel openen en blijven doorhameren. Goed de tweede bocht doorkomen met de hoge snelheid. Vervolgens het laatste rechte stuk alles geven. Bij een val is het over en uit. Dan heeft maanden van intensieve training niets opgeleverd.

Het wereldrecord is in handen van Pavel Koelizjnikov (Rusland) in een tijd van 33,61. Deze tijd is neergezet op de baan van Salt Lake City dat bekend staat om de snelle tijden. Een record kunnen we tijdens dit toernooi niet verwachten.

De beste tijd ooit gereden door een vrouw is geklokt door Lee Sang-hwa uit Zuid-Korea. Zij deed over haar 500 meter in Salt Lake City 36,36 seconden. We verwachten niet dit iemand daar ook maar bij in de buurt komt.

Hebben we met Nederland een troef in handen? Wie zijn de kanshebbers? We gaan een voorspelling doen.

Favorieten 500 meter mannen

Op het EK Sprint wordt de 500 meter gereden op vrijdag 6 en zaterdag 7 januari 2023. Zoals altijd zijn er een aantal kanshebbers die aanspraak maken op het winnen van deze korte afstand. Nederlandse schaatsers hebben een erg wisselende reputatie als het gaat om winnen. Zijn er bij ons Nederlanders favorieten 500 meter mannen?

Het seizoen is nog maar net begonnen en dus kunnen we nog niet heel veel speculeren over de favorieten 500 meter mannen. We laten ons dan alleen even leiden door de al gereden wereldbeker wedstrijden. Er hebben er vier plaatsgevonden.

De absolute top bij deze afstand komt niet uit Europa. Landen als Canada, Japan, Verenigde Staten en Zuid-Korea domineren op deze afstand. Dat neemt niet weg dat wij als Nederlanders optimistisch kunnen zijn.

  1. Merijn Schepenkamp staat keurig zesde in het wereldbekerklassement en is daarmee de eerste Europeaan.
  2. Dai Dai N’Tab vinden we op plek acht.
  3. Jacco Botman op plaats negen.
  4. Piotr Michalski uit Polen, de eerste niet-Nederlander vinden we terug op plek 11.

Favorieten 500 meter vrouwen

Ook bij de vrouwen wordt deze afstand gereden op vrijdag 6 en zaterdag 7 januari 2023. Wie zijn de favorieten 500 vrouwen en horen daar ook landgenoten bij? Het antwoord is een volmondig ja!

 Gebruiken we de wereldbeker stand na vier races, dan zien we:
  1. Min-Sun Kim, de Zuid-Koreaanse is duidelijk de beste (zij is gelukkig geen Europese).
  2. Jutta Leerdam, op plek twee.
  3. Vanessa Herzog, Oostenrijk.
  4. Femke Kok
  5. Marrit Fledderus
  6. Michelle de Jong

Bekijk ook wie de favorieten zijn op andere afstanden

Er bestaan, zoals je waarschijnlijk weet, veel meer afstanden. Daarom niet alleen aandacht voor de 500 meter voor mannen en vrouwen, maar ook de overigen.

We gaan je dus ook alles vertellen over;