Wedden op Tennis - Alles wat je moet weten over tennis gokken

Als je er nog geen ervaring mee hebt, dan kan het wedden op tennis best ingewikkeld lijken. Het is echter een fantastische sport om weddenschappen op af te sluiten. De tenniskalenders van de tours voor zowel mannen (ATP) als de vrouwen (WTA) lopen het hele jaar door - behalve december wanneer de spelers een pauze nemen. Daarnaast zijn er ook ieder jaar de vier grand slam toernooien. Waardoor je dus vrijwel het hele jaar op tennis kunt gokken.

Om deze reden een uitgebreide uitleg over het wedden op tennis waarin alle info staat die je nodig hebt, zodat ook jij na het lezen een gokje op de sport kunt wagen.

Uitleg over wedden op tennis

Of je nu een ervaren rot bent in het wedden op tennis of helemaal nieuw op de tennisbaan, na het lezen van deze uitleg weet je alles wat je nodig is over dit onderwerp en meer. Ons doel is om je te voorzien van kennis en strategieën die je kunnen helpen om geen fouten te maken en zoveel mogelijk winnende weddenschappen te plaatsen..

We leggen je uit wat de verschillende wedmarkten zijn voor tennis bij bookmakers en enkele strategieën die ook door professionele gokkers worden gebruikt om betere keuzes te maken. De informatie is niet alleen voor beginners. Ervaren sportgokkers die tennis als een sport om op te wedden reeds goed kennen kunnen ook belangrijke informatie opdoen uit deze uitleg om zo hun weddenschappen naar een hoger niveau tillen.

BESTE SITES VOOR TENNISWEDDENSCHAPPEN

Weten op wie of wat te wedden is slechts een deel van het wedden op tennis. Een van de grootste beslissingen die je moet nemen in je tenniscarrière is waar je je weddenschappen gaat plaatsen.

Sinds de komst van het internet zijn er meer en meer opties waar je je sport weddenschappen kunt inzetten. Vandaag de dag kun je honderden bookmakers online vinden die tennisweddenschappen aanbieden. Je kunt al je weddenschappen plaatsen en je winsten innen zonder ooit een voet buiten je huis te zetten. Maar waar begin je? Met zoveel opties kan het overweldigend lijken om de beste site te kiezen om je weddenschappen op te plaatsen.

Dat is waar wij van pas komen. Als enthousiaste online gokkers helpen wij je graag om de beste online bookmakers voor Nederlanders te vinden. Niet alleen bieden de sites die we hebben gevonden de beste quoteringen, maar ze zijn ook de meest betrouwbare, gemakkelijkst te gebruiken en snelste in het verwerken van de uitbetalingen.

DE MEEST POPULAIRE WEDMARKTEN VOOR TENNIS

Nu je weet waar je moet wedden, moet je ook weten op wie en wat je moet wedden. Laten we de meest populaire wedmarkten voor tennis bespreken en je tegelijkertijd enkele tips en strategieën geven die je kunnen helpen om een succesvolle tennis gokker te worden.

Outright Winner - Winnaar van een toernooi

Een Outright Winner Bets wordt soms een "to win" weddenschap genoemd. Deze weddenschap is de eenvoudigste weddenschap op de lijst en waarschijnlijk een goed startpunt als je nieuw bent met tennisweddenschappen. Denk je dat Nadal het volgende toernooi gaat winnen? Je kunt op hem wedden met een regelrechte Outright Winner Bet, en als hij wint, win jij!

Alle spelers zullen bijna altijd hogere odds hebben dan 2.0, de Engelsen noemen dit “evens”, wat betekent dat als je € 100 inzet, je meer dan € 100 winst zult ontvangen voor een juiste voorspelling. Gewoonlijk geldt dat hoe meer de speler de favoriet is, hoe lager de odds zullen zijn voor die speler; andersom geldt natuurlijk ook dat wanneer je geld op een underdog in zet hoe meer je krijgt wanneer je speler wint.

De grootste favorieten in een tennistoernooi liggen meestal ergens tussen de 2.0 en 4.0. Dit betekent dat wanneer je een speler odds 2.0 heeft is en je € 100 inzet, je € 100 winst hebt als die speler het toernooi wint. (2.0 x 100 min je inzet is 100 winst)

Match Betting – Winnaar van een wedstrijd

De Match Betting wedmarkt is vergelijkbaar met een regelrechte outright winner bet, behalve dat in plaats van de winnaar van een heel toernooi te kiezen, je de winnaar van een individuele wedstrijd kiest. Je hebt de mogelijkheid om een van de spelers te kiezen om te winnen. Nogmaals, afhankelijk van het niveau van favoriet of underdog van de speler, worden de uitbetalingsquoteringen aangepast. De favoriet zal meestal minder dan 2.0 keer hebben, en de underdog zal dan odds hebben die hoger dan 2.0 zijn.

Handicap Wedden in Tennis

Wil je op een speler wedden, maar denk je dat de kans nog steeds bestaat dat hij of zij gaat verliezen? Als je denkt dat een speler beter gaat presteren dan verwacht, dan moet je kijken naar handicap bets. Handicap bets lijken veel op spread betting bij andere sporten. Het wordt gebruikt om een aantal games voorsprong te geven aan de underdog om zo een gelijk speelveld te creëren. Idealiter, als de lijn van de handicap correct is ingesteld, geeft de speler die beter presteert dan verwacht de winnende weddenschap.

De handicap bet is volledig onafhankelijk van de uitkomst van de wedstrijd.

Over/Under Weddenschappen

Een over/under-weddenschap bij tennis is een weddenschap op het aantal sets dat nodig is om de wedstrijd te voltooien. Zoals gebruikelijk bij over/under-weddenschappen, hoef je geen winnaar te kiezen; je hoeft alleen de duur van de wedstrijd correct te kiezen. In een format van drie sets heb je de mogelijkheid om meer of minder dan 2,5 sets in te zetten.

Wat betekent dit in eenvoudige bewoordingen? Ofwel ga je wedden dat de wedstrijd eindigt in straight sets door de minder dan 2,5 sets te nemen, of je gaat wedden dat de wedstrijd drie sets duurt door de meer dan 2,5 sets in te zetten. Straight sets zouden twee sets zijn, wat minder is dan 2,5. Drie sets is, nou ja, drie sets, en ja, dat is meer dan 2,5 sets. Tenniswedstrijden voor de mannen op Grand Slam toernooien zijn een best of 5 format. Wat betekent dat in dit geval de over/under weddenschappen bij meer of minder dan 3.5 sets beginnen.

Wedden op exacte score

Wanneer je een absolute tennis goeroe bent of iemand die graag wat hogere odds-weddenschappen doet, zul je dol zijn op deze exacte score-weddenschappen. Met deze weddenschappen kun je proberen de exacte score van elke set of het exacte aantal gewonnen sets door voor elke tennisspeler te voorspellen. Zoals je je kunt voorstellen, is dit behoorlijk moeilijk. Dit betekent dat je een behoorlijk gezonde betaaldag mag verwachten als je een van deze weddenschappen weet te winnen.

Live wedden op tennis

Een wedmarkt die we ook zeker kunnen aanraden is het live wedden op tennis. Gedurende een tenniswedstrijd gaan de odds namelijk behoorlijk heen en weer. Bij elk punt dat gescoord wordt, een gewonnen game en vooral wanneer een service gebroken wordt zullen de quoteringen bij de bookmaker voor het live wedden flink verschuiven. Dit is dan een goede kans om net wat hogere odds voor de winst van de favoriet mee te pakken als je denkt dat de tijdelijke achterstand weer gecorrigeerd zal gaan worden.

BEGINNEN MET ONLINE OP TENNIS WEDDEN

Je kennis van wedden op tennis is volledig, de tips en strategieën van hierboven is genoeg om je in de wereld van tennisweddenschappen te begeven. Betekent dit dat je meteen al je weddenschappen gaat winnen? Hoewel we hopen dat dit het geval is, is het niet erg waarschijnlijk. Het kennen van de juiste strategieën en de juiste bookmakers om in te zetten is slechts een deel van de puzzel. Om echt de bookmakers te verslaan, moet je die kennis koppelen aan gedegen onderzoek en je eigen winnende strategie ontwikkelen.

Wanneer je wilt beginnen met tennis wedden, kunnen we je aanraden om een van de bookmakers te kiezen die op deze site staan vermeld. Dit zijn de veiligste kansspelaanbieders voor Nederlanders die online willen gokken.

Bekijk ook het onderste rijtje met de grootste tennistoernooien.

Australian Open

8 Februari – 21 Februari

French Open

30 Mei – 12 Juni

Wimbledon

28 June – 11 Juli

US Open

30 Augustus – 12 September

ATP Finals

14 November – 21 November

Davis Cup Finals

22 November – 28 November