circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

Je bent weer aan het juiste adres als je wil wedden op de US open. In dit artikel lees je alle informatie die jij nodig hebt om in te zetten op de US open. Benieuwd wie de grote favorieten zijn, wanneer en waar de US open gespeeld wordt of wat het prijzengeld van de US open is? Je leest het hier!

us open 2022

Wanneer en waar is de US Open 2022?

De US open wordt gespeeld van maandag 29 augustus tot en met zondag 11 september. Deze Grand Slam wordt gespeeld op het hardcourt van het Billie Jean King National Tennis Centre in de wijk Flushing Meadows van Queens New York.

Geschiedenis US Open tennistoernooi

De US open is het laatste Grand Slam toernooi van het jaar. Dit evenement bestond traditioneel uit twee losse evenement. Een mannen- en een vrouwentoernooi. Tegenwoordig wordt er tijdens deze Grand Slam een heren enkel en -dubbelspel gespeeld, het vrouwen enkel- en dubbelspel, een gemengd dubbelspel en is er een klassement voor minderjarigen. Dat betekent dat de US open uit heel wat wedstrijden bestaat!

De US open werd trouwens ook niet altijd op hardcourt gespeeld. Het US Open Tennis werd tot 1975 op gras gespeeld en is tot 1987 gespeeld op gravel. Tennisser Jimmy Connors wist als enige persoon ooit dit grandslamtoernooi op zowel gras, gravel als hardcourt te winnen.

De US Open evenement is een van de vier Grand Slams. De andere grote tennisevenementen zijn de Australian Open, Wimbledon, Roland Garros

Wil jij een weddenschap afsluiten op een van deze tenniswedstrijden? Klik op de links en place your bets!

Tips voor wedden op de US Open

Wanneer je gaat wedden op de US Open Tennis Championships kun jij je winstkansen vergroten door je goed in te lezen. De volgende tennissers zijn in onze ogen favoriet om dit jaar deze Grand Slam te winnen. 

Favorieten Heren 

Voor de mensen die willen wedden op US Open en niet goed weten op welke speler of speelster zij het beste in kunnen zetten, hieronder de favorieten. Wedden op US Open kan je doen voor de aanvang van het toernooi. Je kunt dan wedden op US Open eindoverwinning, maar het is ook mogelijk om op de winnaar van afzonderlijke wedstrijden te wedden. 

Novak Djokovic

Hij is natuurlijk niet weg te denken als grote favoriet. Met 20 Grand Slam overwinningen en een nummer 1 plaats op de wereldranglijst maakt Novak Djokovic dit jaar zeker kans om winnaar te worden van de US open. Hij maakt daarmee kans op zijn vierde US Open titel!

Daniil Medvedev

Deze Russische tennisser was de winnaar van de vorige editie van de US open. Dat maakt hem naast zijn nummer 2 plaats op de wereldranglijst een mooie kandidaat voor een tweede overwinning. 

Rafael Nadal

Het hardcourt is niet zijn favoriete ondergrond… Maar ook Rafael Nadal maakt dit jaar weer kans op winst in dit Grand Slam Toernooi. Zo wist deze tennisser al vier keer eerder de US Open te winnen. Daarnaast won Rafael Nadal dit jaar nog de Australian Open!

Favorieten Vrouwen

Het wedden op US Open is natuurlijk niet alleen voor het mannentoernooi. Ook op de vrouwen kan je weddenschappen plaatsen. Dit toernooi is vaak nog spannender vanwege het feit dat er meer favorieten zijn die tot de kanshebbers behoren voor de eindoverwinning. 

Serena Williams

Gaat Serena Williams dit jaar haar rentree maken tijdens de US Open? Als Amerikaanse deelneemster en tennislegende zou ze meteen een favoriet zijn voor de winst. Serena Williams won al 6 keer eerder de US Open titel. Helaas is het al 5 jaar geleden dat ze haar laatste Grand Slam won. 

Naomi Osaka

De Japans-Amerikaanse tennisser Osaka is in haar thuisland natuurlijk ook favoriet op de US Open. Naomi wist al twee keer eerder deze Grand Slam te winnen en gaat dit jaar voor haar derde titel. 

Emma Raducanu 

Vorig jaar wist ze iedereen te verrassen! Deze 18 jarige britse tennisser pakte als qualifier de winst tijdens US Open. Is Emma een legende in de maak binnen het vrouwentennis? We zullen zien of ze dit jaar haar stunt kan herhalen.

Prijzengeld US Open

In totaal gaan de tennissers van de US open aan de haal met bedrag van meer dan 38 miljoen dollar! Daarvan gaat 3.8 miljoen dollar naar zowel de winnaar van het heren enkelspel en het vrouwen enkelspel. Een tweede plaats is al goed voor 1.8 miljoen dollar. Dat tikt lekker aan!

us open 2022

Benieuwd naar de volledige prijzenpot van de US Open? Je bekijkt het hier!

Of lees verder over wedden op tennis!

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

WED TIPS VOOR SPECIFIEKE TENNIS EVENEMENTEN: