circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

Het Wimbledon Tennis toernooi. Een van de bekendste Grand Slams ter wereld. Ook dit jaar kun je weer een gokje wagen. Ik dit artikel vertellen we je meer over het evenement, de spelers met hoogste winstkansen en de beste bookmakers met de beste odds. Ga jij dit jaar op Wimbledon wedden?

Wanneer en waar is Wimbledon 2022?

Wimbledon 2022 zal worden gespeeld van maandag 27 juni tot zondag 10 juli. Het Wimbledon toernooi wordt elk jaar gespeeld in Londen op de All England Club en is een Grand Slam toernooi. Dit toernooi wordt op gras gespeeld.

Geschiedenis Wimbledon tennistoernooi

Wimbledon is niet alleen het oudste tennistoernooi ter wereld, maar ook nog eens het meeste bekende tennistoernooi ter wereld. Dat is niet altijd zo geweest, het eerste Wimbledon tennis kampioenschap was een amateursevenement wat alleen werd gespeeld door tennissers uit Engeland. Het toernooi werd de eerste editie gewonnen door Spencer Gore in 1877.

Vanaf 1900 is wimbledon een volledig tennistoernooi met naast het heren enkelspel en -dubbelspel ook het dames enkelspel  - en dubbelspel. Daarnaast is er nog het klassement voor minderjarigen. Wimbledon is een van Grand Slams en wordt standaard op het gras gespeeld. De andere Grand Slams zijn de US Open, Australian Open en Roland Garros (French Open).

Tips voor wedden op Wimbledon 

Wedden op Wimbledon doe je natuurlijk alleen bij de beste bookmakers. Onze online bookmakers geven je de mogelijkheid om verschillende sportweddenschappen af te sluiten. Bij deze aanbieders kun je inzetten op de beste spelers van dit grastoernooi in een aantal verschillende games. 

Favorieten Heren 

Novak Djokovic

Natuurlijk een favoriet bij elke tenniswedstrijd. Novak Djokovic. Djokovic is de absolute nummer 1 op dit moment. De winnaar van vorig jaar (en 5 eerdere edities van Wimbledon) maakt ook dit jaar een grote kans op een finaleplaats. Die is echter voor twee spelers, wie zal dit jaar zijn tegenstander worden? 

Daniil Medvedev

Vorig jaar tijdens de Grand Slam in Amerika wist deze Rus Novak Djokovic te verslaan in een rechtstreeks duel. Ook was tijdens de australian open al tweemaal op rij verliezend finalist. Een knappe prestatie voor deze jonge topsporter van 25 jaar. 

Andy Murray

Andy Murray is al een aantal jaar niet meer in de grote prijzen gevallen. Toch heeft deze brit het thuisvoordeel tijdens Wimbledon. Hij is onder het Britse publiek waarschijnlijk nog altijd een van de Wimbledon favorieten. 

Roger Federer

Gaat Roger Federer dit jaar zijn comeback maken? We gaan het zien, deze grote naam in de tennissport heeft al een aantal jaar niet meer gespeeld vanwege een blessure. Gaat hij dit jaar voor een verrassing zorgen in Engeland?

Favorieten Vrouwen

Serena Williams

Over comebacks gesproken, ook Serena Williams heeft aangegeven klaar te zijn voor een comeback in de tennissport. Williams was al drie keer eerder winnaar van deze tenniswedstrijd in Londen.

Barbora Krejčíková

Vorig jaar wist ze te winnen op Roland Garros en ook dit jaar zal Barbora weer een gevaarlijke tegenstander zijn voor alle tennissers op de baan. 

Asleigh Barty

De winnaar van vorig jaar Asleigh Barteigh maakt ook dit jaar weer kans om te winnen. Deze australische wist namelijk ook de Australian open te winnen dit jaar en Roland Garros in 2019. Houd haar goed in de gaten!

Prijzengeld Wimbledon

Het prijzengeld dat de winnaar vorig jaar won tijdens de Grand Slam in Londen bedroeg bijna 2 miljoen! Niet slecht, vooral niet als je bedenkt dat de nummer twee het met ongeveer de helft moet doen. De totale prijzenpot voor Wimbledon 2021 bedroeg meer dan 40 miljoen euro.

Hoe het prijzengeld verder verdeeld is kun je hier zien

Meer lezen over wedden op tennis? Je leest hier alles over de verschillende bets en toernooien waar je op in kunt zetten.

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

WED TIPS VOOR SPECIFIEKE TENNIS EVENEMENTEN: