circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

Wat gokken betreft, is wielrennen misschien een van de minder populaire sporten om op te gokken. Rond de tijd van een groot evenement, zoals de Tour de France of het WK, zijn er wel meer mensen geïnteresseerd in wedden op wielrennen. Voor de grote rondes zijn er ook genoeg verschillende markten waarop je weddenschappen kunt afsluiten. Wat deze precies zijn en hoe je erop kunt wedden kan je lezen op deze webpagina.

Wedden op wielrennen is verschillend afhankelijk van het evenement waarop je wilt gokken. Wedstrijden in een ronde-format, zoals de Tour de France, de Vuelta (Ronde van Spanje) en de Giro d ‘Italia (Ronde van Italie), bieden diverse wedmarkten waarop je kunt inzetten omdat de renners strijden over een meerdaagse periode in een groot aantal verschillende klassementen. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op de winnaar van een enkele etappe, maar ook op wie het algemeen klassement gaat winnen of een van de andere klassementen.

Klassementen van de drie grootste wielerrondes

Ronde

trui

Klassement

Tour de France

Geel

Algemeen klassement

Tour de France

Groen

Punten Klassement

Tour de France

Bolletjestrui (wit met rood)

Bergklassement

Tour de France

Wit

Jongeren Klassement 

Cell
Cell
Cell

Giro d'Italia

Roze

Algemeen klassement

Giro d'Italia

Paars

Punten Klassement

Giro d'Italia

Blauw

Bergklassement

Giro d'Italia

Wit

Jongeren Klassement

Giro d'Italia

Zwart

Laatste in klassement

Cell
Cell
Cell

Vuelta

Rood

Algemeen Klassement

Vuelta

Groen

Punten Klassement

Vuelta

Bolletjestrui (wit met blauw)

Bergklassement

Vuelta

Wit

Combinatie Klassement

Wielrennen wedden markten uitgelegd

Zoals gezegd zijn er voor wielerrondes diverse klassementen evenals de afzonderlijke etappes waar je als gokker kunt inzetten. Voor de wielerklassiekers, zoals bijvoorbeeld de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, hebben minder gevarieerde markten om op te wedden. Inzetten op welke renner de koers gaat winnen, op het podium eindigt of een top 10 positie behaald zijn markten die altijd wel beschikbaar zijn bij een bookmaker voor alle wielrennen evenementen van het jaar.

Winnaar etappe of koers

Als er ergens gekoerst wordt op het hoogste niveau dan kan je bij online bookmakers wedden op wielrennen en gokken welke renner die dag als eerste over de eindstreep komt. Zoals iedere wielerliefhebber weet is het geen makkelijke klus om dit te voorspellen. De bookmaker odds voor deze weddenschappen zullen dan ook aan de hoge kant zijn, waardoor je met een correcte voorspelling je geld diverse keren kunt vermenigvuldigen.

Top 3 - podium plaats

Om je winkansen enigszins te vergroten kan je ook wedden dat een renner in de top 3 gaat eindigen. Je krijgt dan wat minder hoge odds aangeboden, maar je kansen om te winnen zijn ook een stuk groter. Vooral in ritten waarbij de kans groot is dat de finale in een massasprint gaat eindigen kan je in deze markt een gokje op een van de topsprinters wagen.

Top 10 finish

Eigenlijk hetzelfde verhaal als de top 3 gokmarkt. Hier kunnen gokkers inzetten op of ze denken dat hun gekozen rijder wel of niet in de top 10 van het eindklassement zal eindigen. Hoewel de favorieten extreem lage odds krijgen (rond de 1.2), geeft het gokkers echter de mogelijkheid om op een minder sterke rijder in te zetten, terwijl ze ook de kans op winst vergroten.

Algemeen klassement

Wedden op deze markt betekent dat je inzet op wie volgens jou de winnaar van het eindklassement in een ronde wordt. De winnaar van de gele trui in de Tour de France dus, roze trui in de Giro en de rode trui in de Vuelta. Deze markt wordt aangeboden met de optie van een each-way-weddenschap, wat betekent dat je bij winst een groot bedrag wint maar bij een finish in bijvoorbeeld de top 3 ook nog wat bovenop je inzet krijgt uitbetaald. Het aantal plaatsen verschilt per bookmaker en evenement.

Punten klassement

Dit is in wezen wedden op wie de sterkste renner is in de sprints. Punten worden gegeven voor als hoeveelste renner je over de eindstreep komt in etappes en voor het winnen van tussensprints. Dit betekent dat ze geen regelrechte winnaar hoeven te zijn om het puntenklassement te winnen.

Berg klassement

De King of the Mountains-prijs wordt uitgereikt aan de wielrenner die de beste klimmer van de competitie is geweest. De leider hiervan draagt de bolletjestrui (of varianten hierop bij de Giro en de Vuelta) en renners krijgen punten op basis van de moeilijkheidsgraad van de berg die ze beklimmen, hoe groter de voltooide uitdaging, hoe meer punten er worden gescoord.

Teams / Wielerploegen

In het wielrennen rijden de renners het grootste gedeelte van het seizoen voor een wielerploeg of een team. Op de volgende pagina vind je een actueel overzicht van de wielrennen teams ingeschreven voor de Pro en World tour van de UCI.

Beste sites voor het gokken op wielrennen

Wielrennen is een populaire sport en alle bookmakers hebben dan ook wel iets te bieden voor de grote toernooien, maar wanneer je ook op de minder grote wedstrijden wilt inzetten moet je wel je huiswerk doen want net als bij andere sporten zijn sommige bookmakers gewoon een betere keuze dan andere vooral wanneer je wilt gokken op wielrennen.

Wat is er nodig is om een goede Wielren-bookmaker te zijn. Het draait om het vinden van een goede balans tussen de aangeboden quoteringen in combinatie met promoties waarbij er ook voldoende markten moeten worden aangeboden.

In de Betcity Bonus review kan je zien welke bonus code momenteel de beste is om te gebruiken bij het wedden op wielrennen.

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

WED TIPS VOOR SPECIFIEKE WIELRENNEN EVENEMENTEN: