circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

Dit jaar boffen we enorm met de Vuelta! Er worden namelijk wél 3 etappes gereden in ons kikkerlandje. De Vuelta is een van de drie grote rondes. Ook dit jaar kun je weer wedden op de Vuelta, met 21 spannende etappes; van spannende bergritten tot de individuele tijdrit. Lees alles over de Ronde van Spanje en vergroot jouw kans om te winnen!

Wanneer is de Vuelta 2022?

De Vuelta start op vrijdag 19 augustus in Utrecht. Daarnaast zullen ook de tweede en derde etappe in Nederland worden gereden. Dat is natuurlijk mooi van alle Nederlandse fans van het wielrennen. Dit 21-etappe-durende evenement eindigt op 11 september in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Geschiedenis Ronde van Spanje

De Ronde van Spanje is een van de drie grote wielerrondes. De andere zijn de Giro d’Italia en de Tour de France. De Vuelta werd voor het eerst gereden in 1935 en is pas sinds 1955 een jaarlijks evenement. Dat komt omdat na de eerste twee edities de Spaanse burgeroorlog het evenement vijf jaar ophield. Ook in de jaren hierna heeft de Vuelta met een lastige start te kampen gehad. De organisatie veranderde meermaals waardoor er soms jaren voorbij gingen zonder Ronde van Spanje.

Nederlandse Vuelta successen

Nederlandse wielrenners hebben over de geschiedenis van de Vuelta al meer dan 100 etappes weten te winnen. Helaas is er al in tijden geen Nederlandse winnaar van het algemeen klassement meer geweest. Twee keer wisten Nederlanders eerste te worden in het eindklassement. De eerste Nederlander die de Vuelta won was Jan Janssen (1967) de andere Nederlander die deze eindzege wist te halen was Joop Zoetemelk in 1979.

De laatste jaren hebben Nederlandse deelnemers hun succes wel weer wat op weten te krikken. Zo won Tom Dumoulin in in 2015 twee etappes, wist Robert Gesink in 2016 de koninginnenrit van die editie te winnen, won Fabio Jakobsen in 2019 twee etappes en wist hij in 2020 wederom een etappe te winnen. 

Bekende beklimmingen in de Ronde van Spanje

Er zijn heel wat spannende bergetappes in de Ronde van Spanje. We kennen allemaal de Mont Ventoux van de Tour de France. Maar deze beklimmingen zien de meeste renners ook zeker tegenop!

De Alto de El Angliru

Deze bergetappe is een van de zwaarste beklimmingen in het professionele wielrennen. Met een maximaal stijgingspercentage van 23,6% is het zelfs voor de klimmers een lastige opgave. 

Ordino Arcalis

In de dwergstaat Andorra werd deze bergetappe niet alleen gereden tijdens de Vuelta, maar ook tijdens de Tour de France, hier wist Tom Dumoulin in 2016 de overwinning binnen te slepen. 

Lagos de Covadonga

Deze klim werd voor het eerst gehouden op 1983 en is sindsdien een van de favoriete bergetappes van de Vuelta. Voornamelijk door het mooie uitzicht aan de top; de gletsjer-meren van Covadonga.

Alto de Los Machucos.

Een relatief nieuwe ronde in de bergetappes. Deze beklimming werd pas twee keer eerder gereden tijdens de Vuelta. Namelijk in 2017 en 2019. In 2019 werd de loeizware beklimming van soms wel 26% gewonnen door Tadej Pogočar. 

Hoe kan je wedden op La Vuelta?

Wedden op de Vuelta kan op verschillende manieren. Je hebt verschillende soort weddenschappen waarmee jij kunt winnen. Je kunt bijvoorbeeld live wedden, inzetten op de winnaar van de rode trui, groene trui, het bergklassement of het jeugdklassement (onder 23).

Kies je favoriete weddenschap bij onze vertrouwde bookmakers.

[top 3 element]

Wedden op de winnaar van de Vuelta

Je kunt bij onze bookmakers op verschillende manieren wedden op de Vuelta. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op de winnaars van het algemeen klassement, de winnaars van het puntenklassement, de winnaars van de bergklassement of de winnaars bij de beloften. 

Gokken op Ronde van Spanje etappes 

Wil jij op alle verschillende rondes inzetten? Je legt bij onze bookmakers ook gemakkelijk een weddenschap af. Zet bijvoorbeeld in op de etappewinnaar, of renners waarvan je denkt dat ze in de top 3 of top 10 zullen eindigen. 

Winnaar Vuelta voorspellen

Wie zal dit jaar de grote eindwinnaar zijn van deze wielerronde? Bekijk onze favorieten voor de leiderstrui!

Favorieten Vuelta 2022

De volgende renners zijn onze absolute kanshebbers giro 2022 om er met de winst vandoor te gaan. Place your bets!

Primož Roglič 

Primož won in de laatste editie al voor de derde keer in zijn carrière de Vuelta. Een ongelooflijke prestatie.

Egan Bernal

Vorig jaar werd Egan tweede in het jongerenklassement. Daarnaast won hij in 2019 de Tour en afgelopen jaar (2021) ook de Giro d’Italia. Een absolute topper om naar uit te kijken binnen het wielrennen. 

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin heeft het een tijd lang zwaar gehad. Hopelijk kan deze renner dit jaar weer meedoen aan de Vuelta en als hij van start gaat ook wat etappes op zijn naam te zetten. 

Fabio Jakobsen

Als meest recente winnaar van een etappe in de Ronde van Spanje is ook Fabio een absolute favoriet wat ons betreft. Hij wist al in twee edities etappes te winnen, een prestatie waar hij vast en zeker aan toe wil voegen. 

Wil jij meer weten over wedden op wielrennen? Bekijk deze pagina.

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Toto giro 2022 tips en voorspellingen giro 2022 kan je in de Giro 2022 wedden pagina lezen.
Voor andere sporten gok tips klik dan op het plaatje hieronder.

Sport >>

WED TIPS VOOR SPECIFIEKE WIELRENNEN EVENEMENTEN: