Voorbeschouwing Europees clubvoetbal

Het seizoen voor Europees avontuur nadert de ontknoping. Inmiddels zijn we aanbeland bij de halve finales van de drie Europese clubcompetities. Deze week worden de eerste wedstrijden gespeeld van een tweeluik in de Champions League, de Europa League en de Conference League. Bij WaaropWedden gaan we een voorbeschouwing geven van de kanshebbers op een finaleplek in iedere competitie.

Champions League

We kunnen dinsdag en woensdag vuurwerk verwachten in de Champions League met vier overgebleven topploegen uit drie verschillende landen. Het programma voor de eerste ontmoeting ziet er als volgt uit:

Dinsdag 9 mei 2023, 21.00 uur: Real Madrid – Manchester City

Woensdag 10 mei 2023, 21.00 uur: AC Milan – Internazionale

Een week later volgen de returns en zullen we weten wie in het Atatürk Stadium in Istanbul tegenover elkaar staan op zaterdag 10 juni.

Het duel tussen Real Madrid en Manchester is een lastige om te voorspellen. We hebben het hier over de club met de meeste CL-titels (Real Madrid) tegen de ploeg die in de Premier League waarschijnlijk de titel gaat winnen. We hebben daarom wat informatie ingewonnen van tipstersites zoals Free Super Tips, en ook gekeken hoe de bekende bookmaker Bet365 erover denkt.

Tipster websites geven Real een betere kans. Zij noemen onder meer het verlies van Liverpool en Chelsea tegen de Madrilenen in voorgaande edities. Dit zou zo maar eens met City kunnen gebeuren. Daarnaast merken zij op dat de Citizens in een Europese uitwedstrijd weinig scoren en dat Real al 300 minuten geen tegendoelpunt in de CL heeft gekregen. Bij de bookmakers is Manchester City de favoriet. Wat denk jij?

In de andere halve finale vinden we de twee topploegen uit Milaan, waarbij we het voordeel gaan geven aan Internationale. Dit doen we op basis van de gegeven noteringen van bookmakers samen met wat achtergrondinformatie die we hebben verzameld van diverse websites die voorspellingen doen.

Europa League

Een treetje lager dan de CL, maar toch grote namen die we in de halve finale tegenkomen. Wat te denken van de onderstaande affiches:

Donderdag 11 mei 2023:

21.00 uur: Juventus – Sevilla

21.00 uur: AS Roma – Bayer 04 Leverkusen

De tweede wedstrijd wordt een week later gespeeld, waarna we weten wie de finalisten zijn. Weet je al wie de finale gaat halen of heb je nog wat extra tips nodig? In het laatste geval raden we je aan om onze eigen voorspellingen pagina te bekijken boordevol tips en advies.

We laten ons deze keer leiden door de bookmakers. Zij denken allemaal dat AS Roma en Juventus de beste kans maken om de eerste halve finale te winnen.

Conference League

In de laagste klasse van het Europese voetbal vinden we geen ‘wow’ clubs, maar wel namen die bekend in de oren klinken. Daarbij ook AZ, de enige Nederlandse overgebleven club. Het programma ziet er als volgt uit:

Donderdag 11 mei 2023 (returns een week later):

21.00 uur: West Ham United – AZ

21.00 uur: Fiorentina – FC Basel

Het gaat een loodzware avond worden voor de Alkmaarders in Londen tegen West Ham. Misschien kan de ploeg van trainer Pascal Jansen moed putten uit de prestaties van de jongelingen van AZ die vorige week de Youth Champions League wisten te winnen. Onder meer door op weg naar de finale jong Barcelona en jong Real Madrid uit het toernooi te knikkeren.

Ook de bookmakers zijn weinig optimistisch over de kansen van AZ in de eerste wedstrijd. Een quote van rond de 5.75 wordt gegeven tegen ongeveer 1.60 voor West Ham. Voetbal zou voetbal niet zijn met verrassingen. Laten we hopen op een stunt van AZ. Fiorentina is de torenhoge favoriet om de finale te gaan halen. Zowel tipsites als bookmakers geven de Italiaanse club de beste papieren. Het lijkt er dus op dat West Ham en Fiorentina de beste kansen lijken te hebben. Misschien moet je er een toto-voorspelling aan wagen, waarbij je in een enkelvoudige bet beide clubs laat winnen!

Related Posts

Rondje langs de Europese velden

Rondje langs de Europese velden

De UEFA-tussenronde

De UEFA-tussenronde

De Super Bowl 2023

De Super Bowl 2023

Matchfixing schandalen

Matchfixing schandalen