Wedtips WK 2022: wie is de favoriet?

Louis van Gaal gaat als bondscoach van het Nederlands elftal naar het wereldkampioenschap voetbal. Hij heeft de selectie bekendgemaakt en denkt een goede kans te maken om kampioen te worden. Lees hier alles over het WK 2022 en de favorieten voor de finale. 

Het WK 2022 in Qatar

Voor het eerst wordt het WK in de winter gespeeld. Daarnaast is het is de kortste editie ooit van het wereldtoernooi en het wordt gespeeld in een van de heetste landen. Nederland is ingedeeld in groep A samen met Senegal, Qatar en Ecuador. Gastland Qatar trapt het toernooi af tegen Ecuador op 20 november. Oranje speelt de eerste wedstrijd tegen Senegal een dag later. Alle grote landen doen natuurlijk weer mee aan dit toernooi en een aantal zijn in een van de beste vormen ooit. 

Wie is de favoriet van het WK 2022?

Iedereen heeft een eigen favoriet op het WK, maar de bookmakers en analisten kijken hier iets oppervlakkiger naar. De favorieten voor de WK finale zijn Argentinië en Brazilië. Mocht deze voorspelling uitkomen dan is het de finale tussen ploeggenoten Neymar Jr. en Lionel Messi. Voor laatstgenoemde is het zijn laatste WK ooit, dus hij zal dit met een prijs af willen sluiten. De selectie van Argentinië en Brazilië barsten van het talent en kwaliteit. 

Toch denkt Louis van Gaal ook een kans te hebben. Tijdens het bekendmaken van de definitieve Oranje selectie doet hij een beroep op de fans. Hij denkt een kans te maken op de titel, maar heeft hierbij wel alle steun nodig van de supporters. Hij kwam al dichtbij in 2014, lukt het dit jaar weer?

Wedtips voor de WK groepsfase

Het toernooi begint met de groepsfase. De 32 deelnemende landen zijn ingedeeld in groepen van 4. De nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de achtste finales. In de groepsfase kan van alles gebeuren. Minder goede teams kunnen stunten tegen grootmachten zoals we ook tijdens de Nations League hebben gezien. Hongarije heeft daar een aantal keer Engeland te kijk gezet. 

Het WK is een serieuzer toernooi, maar elke editie zien we wel een verrassing in de achtste finales. De beste weddenschappen op de WK groepsfase te plaatsen kan alleen als je de statistieken induikt. Kom alles te weten over de deelnemende landen. Hoeveel wedstrijden hebben ze gewonnen? Van wie verloren ze? Hoe presteren ze in eigen land versus uitwedstrijden? Je haalt het meeste uit je sportweddenschappen als je alles weet over de teams waar je op wed. 

Wordt Oranje groepswinnaar?

De verwachtingen voor het Nederlands elftal zijn hoog dit jaar. De selectie ziet er goed uit en bondscoach Louis van Gaal barst van het vertrouwen. In groep A is Nederland dan ook de favoriet. Als het lukt om groepswinnaar te worden dan neemt Oranje het op tegen de nummer 2 van groep B. In groep B zijn Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales ingedeeld. In de groep is Engeland de favoriet. Net als in groep A is de favoriet voor de tweede plek nog niet bepaald. 

Related Posts

Wielrennen – De Tour Down Under

Wielrennen – De Tour Down Under

WK Darts – Update 

WK Darts – Update 

De scheidsrechters op het WK voetbal

De scheidsrechters op het WK voetbal

Als je duurzaamheid belangrijk vindt kies je voor online wedden op sport

Als je duurzaamheid belangrijk vindt kies je voor online wedden op sport