WK Darts – Update 

Zoals je van ons kunt verwachten komen we regelmatig terug met het laatste nieuws over het WK-darts. Het meest prestigieuze dartstoernooi van het jaar is weer in volle gang. Wie gaat er een gooi doen naar de titel? Zijn er al verrassingen? Kan de Schot Peter Wright zijn titel prolongeren in het PDC World Darts Championship? Bekijk al onze WK darts favorieten en voorspellingen

De Nederlandse darters

In het Alexandra Palace zijn 12 Nederlanders actief. Sommige Nederlandse darters wachten nog op hun eerste partij. Anderen hebben al gespeeld en we geven je hierbij een update van de belangrijkste verrichtingen van onze landgenoten en andere favorieten.

Raymond van Barneveld was de eerste Nederlander die het WK-darts won in 2007, waarna Michael van Gerwen de titel driemaal wist te pakken (2014, 2017 en 2019). Mocht het deze twee toppers niet lukken om de titel nogmaals binnen te slepen, dan heeft ons land nog wat ijzers in het vuur.

Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode, Vincent van der Voort, Jermaine Wattimena, Danny Jansen, Geert Nentjes, Niels Zonneveld, Martijn Kleermaker, Jimmy Hendriks en Danny van Trijp. Dit zijn de overige Nederlanders die dit jaar van de partij zijn.

Helaas is het voor sommigen al voorbij, maar gelukkig hebben ook Nederlanders de eerste ronde overleefd. Hieronder vind je alle uitslagen van onze Nederlandse darters.

Voor Jermaine Wattimena is het doek al gevallen. Hij verloor zijn eerste ronde wedstrijd tegen Nathan Rafferty met 2-3. De setstanden waren 2-3, 3-2, 0-3, 3-0 en 1-3. Het gemiddelde met drie pijlen was 88,46 en bleek helaas niet goed genoeg. 

Lewy Williams bleek een maatje te groot voor Niels Zonneveld. Met een kansloze 3-0 nederlaag kan hij de kerstdagen thuis vieren. De setstanden waren 1-3, 2-3 en 1-3. Drie pijlen met een gemiddelde van 86,88 is niet genoeg om een tegenstander te verslaan.

Voor de twee Danny’s was er wel wat te vieren. Danny Janssen en Danny van Trijp wonnen beiden in de eerste ronde. Danny Jansen was te sterk voor Paolo Nebrida: 3-2 met de setstanden 3-1, 3-2, 2-3, 0-3, 3-0 en een gemiddelde van 83,42.

Steve Beaton was een prooi voor Danny van Trijp door een prima winst van 3-0 (1-3, 1-3, 2-3). Hij bereikte een gemiddelde van 87,06 per drie pijlen.

De overige Nederlanders moeten nog in actie komen. Zo speelt Raymond van Barneveld tegen Ryan Meikle in de tweede ronde. Michael van Gerwen moet het opnemen tegen Lewy Williams. Dit is ook een partij van de tweede ronde.

Verrassingen

Het werd een pijnlijke middag voor tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis, hij was kansloos tegen Damon Heta. Hij hoeft zijn verblijf niet te verlengen.

Ben je een echte dartliefhebber en heb je alles gevolgd op dit WK-darts, dan heb je vast de partijen gezien van Mike de Decker – Jeff Smith, Scott Williams – Ryan Joyce en Matt Campbell tegen Danny Baggish.

Onze zuiderbuur Mike de Decker is een zeer goede doen en het vertrouwen is dan ook groot. Het werd uiteindelijk een 3-1 overwinning. Een 17 darter in de laatste game leverde hem de wedstrijd op.

Scott Williams is hard op weg om een sensatie te worden. De Engelsman, dit jaar nog niet eens in het bezit van een tourkaart, speelt ook op podia de sterren van de hemel.  Een gemiddelde van boven de 100 bij zijn debuut: niet veel spelers kunnen dat zeggen.

Danny Baggish zegevierde over Matt Campbell. Campbell werd als licht favoriet gezien, maar daar dacht Baggish iets anders over. De twee Noord-Amerikanen wisten er een mooie partij van te maken waarin Danny Baggish toch over het beste momentum beschikte.

Related Posts

Welke bedrijven visten naast het net voor een licentie van de Kansspelautoriteit?

Welke bedrijven visten naast het net voor een licentie van de Kansspelautoriteit?

Drie redenen voor een lekker rondje bingo

Drie redenen voor een lekker rondje bingo

Als je duurzaamheid belangrijk vindt kies je voor online wedden op sport

Als je duurzaamheid belangrijk vindt kies je voor online wedden op sport

Matchfixing schandalen

Matchfixing schandalen