WK Poule Invullen Tips

Maak jij wel eens een WK Poule met je vrienden, familie of collega’s? Leuk! Maar heb je ook niet het gevoel dat altijd dezelfde mensen weten te winnen? Het gaat dan maar om kleine bedragen maar toch… Hoe lekker zou het zijn om er ook eens met de winst vandoor te gaan? Guess what? De mensen die altijd winnen vullen hun poule weloverwogen in. Dat kun jij ook! In dit artikel geven we je een aantal WK poule invullen tips die jou de winst gaan opleveren dit jaar.

WK poule voorspellen

Op maandag 21 november zal het WK in Qatar van start gaan. In de weken hiervoor zal menig poule gestart worden. Of het nu gaat om een poule van je lokale kroeg, je werk of een poule die een van je vrienden heeft gestart. Het voorspellen van WK wedstrijden is iets van alle tijden en alle mensen. Natuurlijk kun je ook zonder een poule alle wedstrijden in spanning toekijken, maar een poule maakt het kijken naar het WK gewoon vele malen leuker!

fifa world cup

Hoe werkt een WK poule?

Bij een WK poule probeer je voorspellingen te maken. Deze WK voorspellingen leveren je punten op. Je zet bijvoorbeeld in op wie de groepswinnaars zijn of wie het WK in zijn geheel zal winnen. 

Welke voorspellingen moet ik maken bij het invullen van een WK poule?

Bij het invullen van een WK poule moet je zoveel mogelijk wedstrijden juist in weten te schatten. Bij sommige poules moet je al vóór knock-out fase kiezen wie het WK gaat winnen en wie er doorgaat naar welke ronde. Bij andere hoef je dit pas te kiezen na de poulefase van de competitie. Bij een WK poule vul je meestal niet alleen wie er gaat winnen of verliezen, maar ook wat de uitslag zal zijn. Hoe beter je voorspelling, des te meer punten je krijgt.

WK poule

Hoe win je een poule?

Simpel gezegd: Je wint een poule door zo veel mogelijk WK wedstrijden juist te voorspellen. Punten worden gegeven op basis van een correcte score, correcte uitslag (winst, verlies, gelijkspel) en door te voorspellen welke teams door zullen gaan naar een volgende ronde (achtste finale, kwartfinale, halve finale en finale) en natuurlijk door de winnaar van het WK te voorspellen. Bij een WK poule gaat het dus niet alleen om het voorspellen van de winnaar.

Degene met de meeste punten wint de poule.

Tips WK poule invullen en winnen

Het WK voorspellen is zeker niet makkelijk. Sommige denken dat dit puur gokken is. Niets is minder waar. Een goede voorspelling maken betreft puur kijken naar de statistieken. Met deze tips versla jij je concurrentie - of neem je op zijn minst een flinke voorsprong.

Kijk wat de bookmakers zeggen

Dichter bij een professionele voorspeller ga je niet komen. Bookmakers zijn als het ware professionele voorspellers. Odds worden vaak bepaald op eerdere onderlinge resultaten en de huidige staat van een team. Maak gebruik van de mening van deze professionals en versla daarmee je familie, vrienden en collega’s!

Laat de favoriet winnen

Klinkt logisch natuurlijk, maar hoe weet je wie de favoriet is? Een aantal opties zijn logisch: de winnaar van vorig jaar was Frankrijk dat is natuurlijk al een grote favoriet voor het wereldkampioenschap. Daarnaast zijn enkele voetballanden elk jaar wel favoriet voor de winst. Denk hierbij aan Engeland, Argentinië, Italië, Duitsland, Spanje, Brazilië en Portugal (puur vanwege Cristiano Ronaldo).

Minder duidelijk wie de favoriet is? Bijvoorbeeld bij Tsjechië - Oostenrijk. Kijk dan wat de bookmakers zeggen!

Kijk naar de geschiedenis van landen

Onderlinge statistieken zijn vaak een goede voorspeller voor het voorspellen van resultaten. Natuurlijk kan een wedstrijd heel anders lopen dan je verwacht, maar als Brazilië 25 van de 30 wedstrijden heeft gewonnen van Schotland, mag je er vanuit gaan dat ze ook dit jaar weer een overwinning zullen pakken. Even Googlen naar de onderlinge resultaten tussen landen en je weet zó op wie je in moet zetten.

Kwalificatie

Kijk ook eens naar de kwalificatie wedstrijden. Welke landen lijken goed in vorm te zijn. Welke landen spelen minder goed als verwacht? De kwalificatiewedstrijden zijn vaak wel een stuk eerder dan het WK zelf. Dat betekent dat teams nog de nodige aanpassingen kunnen maken waar nodig. In die zin wil de kwalificatie dus niet altijd iets zeggen op de verloop van het WK. De teams hebben zich immers wél allemaal geplaatst. 

Gelijkspel? 

Denk je dat het gelijkspel zal worden tussen twee teams? Dan kun je het beste inzetten op 1-1. Statistisch gezien is 1-1 de meest voorkomende stand bij gelijkspel. De helft van alle gelijke spellen eindigt zelfs met 1-1.

Voorspellingen aanpassen

Bij sommige poules mag je tot het allerlaatste moment je voorspellingen aanpassen. Dat betekent dat je nog veranderingen kunt maken op het moment dat het WK begint. Mocht je nog de nodige informatie missen op dit moment is dit een goede move. Soms vallen belangrijke spelers uit bij landen waardoor de winkansen van een team ineens sterk dalen. Houd dus goed het nieuws rond het WK 2022 in de gaten en pas je voorspellingen aan waar nodig. 

Niet op eigen land inzetten

Natuurlijk is het leuk om in te zetten op het Nederlands Elftal of de Rode Duivels. Helaas belooft dat niet altijd veel goeds. Het is natuurlijk prachtig als je thuisland het wereldkampioenschap weet te winnen, maar de kans is klein. Daarnaast doen de meeste mensen dit wél. Je kunt dus makkelijk een voorsprong pakken wanneer je dit niet doet!

Thuisteam wint met één doelpunt verschil

Wanneer je twijfelt tussen landen is dit een handige vuistregel om aan te houden. Statistisch gezien wint een thuisteam het vaakst en met één doelpunt verschil. Weet je echt niet wat je in moet vullen? Dan is dit altijd een safe-bet.

Wedden op het WK 2022 in Qatar

fifa world cup 2022

Geen zin om je collega’s of vrienden geld afhandig te maken tijdens een poule? Het moet ook niet té makkelijk worden natuurlijk… Je kunt via onze favoriete bookmakers ook weddenschappen afsluiten op het WK 2022. In dit artikel lees je alles over bookmakers WK 2022 en wedden op het wereldkampioenschap.