circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

De UEFA Europa League is het tweede voetbaltoernooi voor clubs in Europa. Ieder jaar wordt dit toernooi waardevoller en krijgt het een beter imago. Dit komt omdat de Europa League steeds vaker beschikt over Europese topclubs die maximaal strijden voor de winst van het toernooi. De Europa Cup werd vroeger vaak gezien als een troostprijs, voor teams die het niet haalden tot de Champions League. Dit is tegenwoordig toch niet meer zo en wordt een overwinning als een echte hoofdprijs gevierd.

Binnen de Europa League worden er tot de maand december wedstrijden gespeeld in de groepsfase. Na deze groepsfase gaan we verder met de knock out-fase. Als je veel verstand hebt van de competitie en geld wilt inzetten op teams waarvan jij denkt dat deze gaan winnen, dan kun je gaan wedden op de Europa League. Als je dit van plan bent, neem dan ook onze Europa League voorspellingen door.

De toppers voor Nederlanders!

HET AANMAKEN VAN EEN ACCOUNT BIJ EEN ONLINE BOOKMAKER

Wedden op de Europa League doe je bij een online bookmaker. Het voordeel van een online bookmaker is dat je de vanuit je huis kunt wedden. Je hoeft dus niet naar een fysieke bookmaker toe, maar kunt weddenschappen plaatsen via je mobiel telefoon, tablet of PC. Het aanmaken van een account om te beginnen met wedden is in veel gevallen snel geregeld en je kunt direct beginnen. Naast het wedden op de Europa League kun je bij veel aanbieders ook wedden op andere competities. 

HOE KUN JE WEDDEN OP DE EUROPA LEAGUE?

Wedden op de Europa League is natuurlijk wat anders dan het wedden op de Eredivisie.
Om te wedden op de Europa League zoek je bij een bookmaker naar een komende wedstrijd waarop je wilt wedden. Binnen je account vind je allerlei opties voor het wedden. Bij het wedden kun je ook kijken naar verschillende voorspellingen en noteringen. Op deze manier kun je zien wie de favoriet is en welk bedrag je per euro krijgt uitbetaald wanneer je gelijk krijgt. Houd ook rekening met de Champions League kampioen voorspelling.

Neem eens een kijkje op de Voetbal Voorspellingen Pagina waar je iedere dag gedegen tips kunt vinden gebaseerd op uitgebreide analyses.

Dé Bookmaker voor Nederlanders!

HOE KUN JE DE WINNAAR VAN DE EUROPA LEAGUE VOORSPELLEN?

Sinds 2014 is het zo dat de winnaar van de Europa League niet alleen een beker krijgt, maar ook een toegangsticket tot de Champions League. Dit heeft ervoor gezorgd dat meer clubs interesse hebben in deelname aan de Europa League. Ook heeft dit een hoop gedaan voor het prestige van de Europa League. Clubs uit landen als Spanje en Engeland, waar het niveau van voetbal erg hoog is, hebben vaak erg veel moeite om toe te kunnen treden tot de Champions League, omdat het verschil groot is met de kampioenen van hun land. Omdat de Europa League voor deze teams een extra optie is, gaan deze teams serieuzer spelen. 

De afgelopen jaren heeft de trainer Unai Emery laten zien dat hij een trainer is om rekening mee te houden tijdens het toernooi. Emery won het kampioenschap 3 keer met Sevilla en 1 keer met Villareal. In 2019 stond hij als trainer van Arsenal in de finale, maar verloor hij voor de eerste keer. Wat vaak opvalt binnen de Europa Cup is dat Spaanse teams bijzonder goed spelen. Van de twaalf finales die zijn gespeeld sinds de oprichting van de Europa League zijn er acht gewonnen door Spaanse clubs. De teams zijn Sevilla, Atletico en Villareal.

DE VOORRONDES VAN DE EUROPA LEAGUE

De Europa League begint met een voorronde. Direct na deze voorrondes komen teams in de play-offs. Teams die tijdens deze play-offs winnen, plaatsen zich voor de groepsfase van de Europa League. Teams die niet door deze play-offs komen, gaan naar de Conference League. Als we kijken naar mogelijkheden om te wedden, dan zien we in de voorronde en de play off van de Europa League vaak leuke kansen verschijnen. Dit komt omdat een aantal teams die toch de voorrondes halen vaak vooraf kansloos lijken. Het combineren van verschillende teams levert vaak interessante kansen op om goed te verdienen. Het in de gaten houden van Europa League voorspellingen kan helpen met het wedden op de Europa League. Kijk ook goed naar de Europa League kampioen voorspelling en de voorspelling van de Europa League van vandaag.

Binnen de Europa League komt het vaak voor dat er een rij ontstaat van veel kleinere clubs met een aantal grotere clubs. Wanneer de grotere, kans hebbende clubs niet tegen elkaar gaan spelen, kan het interessant zijn om deze clubs met elkaar te combineren. Ook komt het voor dat sommige competities eerder beginnen dan andere competities. Teams die al zijn begonnen aan het wedstrijdseizoen hebben vaak het voordeel dat ze fitter zijn en het team beter aan te praat hebben. Vooral teams uit Oost-Europa beginnen vaak eerder met het seizoen dan teams uit West-Europa. Ook de Belgische competitie begint eerder dan competities van veel andere landen in Europa, dus ook de Belgische teams spelen vaak relatief goed aan het begin van het toernooi.

Het voorspellen in de groepsfase

De uitslagen in de groepsfase voorspellen is normaalgesproken lastiger te voorspellen, omdat de teams die meespelen steeds meer aan elkaar gewaagd worden. De minderen teams zijn namelijk tijdens de play offs al uitgeschakeld. Wel geldt hier dat teams die in hun eigen land te maken hebben met hevige competitie, wel erg competitief zullen zijn in internationaal verband. Houd Europa League voorspellingen in de gaten voor het wedden op de Europa League. Houd ook zicht op de Europa League kampioen voorspelling en de voorspelling van de Europa League van vandaag.

Bij het wedden op teams moet je rekening houden met de vorm en fitheid van het team, het programma in de eigen competitie van het team en het feit of het team in de poule nog moet presteren of de buit al binnen heeft. Is een club al zeker van plaatsing voor de volgende ronde, dan kiest de trainer er vaak voor om een minder elftal op te stellen. Op deze manier kan hij zijn beste spelers sparen voor volgende rondes of belangrijke duels in de eigen competitie. 

Bij het wedden op wedstrijden moet je dus altijd de opstelling en het nieuws om het team heen in de gaten houden. Een team dat te maken heeft met geblesseerde spelers of een mindere opstelling om spelers te sparen zal in de regel minder presteren dan normaal.

EUROPA LEAGUE FAVORIETEN

Na de knock out-fase is het lastig te bepalen welk team het beste gaat presteren. De resultaten van de voorronde geven vaak een beeld van het team dat het sterkste gepresteerd heeft. Deze kennis kun je meenemen naar de volgende rondes.

Wil je alle officiële informatie van de UEFA over de Europa League lezen klik dan hier.