Play Offs en Final

Pak jij dit jaar een Slam Dunk door te wedden op NBA? Een betje op een NBA wedstrijd kan mooi uitpakken als je weet hoe het spelletje werkt en wat de beste bookmakers zijn om je NBA basketbal weddenschap te plaatsen. We gaan je veel meer vertellen over deze fantastische kijksport en hoe je geld kunt verdienen met het wedden op NBA tijdens de play offs en natuurlijk de finals.

Bookmakers en de NBA

NBA basketbalwedstrijden zijn enorm populair, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook ver buiten de landsgrenzen waar deze lange atleten hun topsport beoefenen.

Door de snelheid van het spel, waarbij toeschouwers van heel dicht bij de wedstrijd volgen, maakt het een van de meest bekeken sporten ter wereld.

Ben je nog geen klant bij een bookmaker, kies dan uit onze lijst met onze favoriete bookmakers en claim je welkomstbonus! Je kunt direct beginnen met het afsluiten van weddenschappen met gratis speelgeld!

Heb je al een account, en je wilt toch met gratis geld je weddenschappen afsluiten, dan kan! Wordt simpelweg lid bij een nieuwe bookmaker uit onze lijst en geniet van hetzelfde voordeel door een flinke bonus te claimen en gratis weddenschappen aan te gaan!

De spanning van wedden op NBA

Basketbal weddenschappen sluiten naadloos aan bij de spanning die je hebt wanneer je een weddenschap plaatst. Volg je zelf de beste basketbal competitie ter wereld, dan ben je vast bekend met namen zoals de Golden state warriors, Chicago bulls, Cleveland cavaliers, Los angeles lakers, Indiana pacers. Memphis grizzlies, Milwaukee bucks en de Miami heat. Wil je meer weten over alle teams uit de NBA, ga dan even naar de officiële NBA site.

Wedden op het reguliere seizoen van de NBA, de NBA play offs en natuurlijk de NBA finals doe je bij je favoriete legale Nederlandse bookmaker. Bij alle legale online 'bookies' in ons land kun je terecht voor een betje op deze fascinerende sport. Live wedden op de NBA moet je ook eens proberen om het allemaal nog spannender te maken.

NBA Play offs

Nadat het reguliere NBA seizoen is uitgespeeld worden de play offs gestart. Hierbij gaan 8 teams van iedere conference (de Eastern conference en de Western conference) door voor de titel World Champion. Het team met het beste ‘record’ (statistieken, of punten) speelt tegen het team met het laagste record.

Hetzelfde geldt voor de nummer 2 en de nummer 7 enzovoorts. Vervolgens gaan de winnende teams naar de volgende play off ronde om uiteindelijk te bepalen wie de winnaar wordt van iedere conference.

De play offs werken volgens een knock-out systeem. Tussen de teams worden maximaal zeven wedstrijden gespeeld (een 'best of seven'). De winnaar gaat door naar de volgende ronde. Ben je een trouwe supporter van de NBA, dan weet je vast hoe de kansen liggen per team, dat maakt het wedden op NBA al een stuk makkelijker.

NBA Finals

Uiteindelijk blijft er van elke conference één team over. De winnaars van deze twee competities spelen dan de NBA finals. Ook hier wordt weer een serie van wedstrijden gespeeld met een maximum van zeven wedstrijden. Het eerste team met vier overwinningen mag zich kronen tot NBA Champion.

Op NBA finals wedden vraagt wat tijd. Wacht daarom eerst af wie er in deze finale terecht gaan komen. We raden je aan om even wat huiswerk te doen om wat data over beide teams te vergaren om je kansen te vergroten. Veel bookmakers hebben ook tips voor je waarom je nu juist voor het ene team moet kiezen. Doe er je voordeel mee!

Wanneer je NBA finals plaatsvinden kan ieder jaar een paar dagen verschillen. Door de bank genomen worden deze gespeeld ergens aan het einde van mei of begin juni.

waar op wedden nba

Wedden met NBA tips

Ga jij voorspellen wie dit jaar de finals van de National Basketball Association gaat winnen? Wedden op basketbal kan op veel verschillende manieren. Zo kun je wedden op teams die in de play offs komen, de NBA finals halen of reguliere NBA wedstrijden winnen. Lees onderstaande tips door voordat jij een weddenschap plaatst!

Gokken op basketbal markten

Wanneer je basketbal weddenschappen wilt aangaan, kun je kiezen uit verschillende markten bij online bookmakers. Dit is bij iedere bookmaker anders, het is daarom geen overbodige luxe om je eerst in te lezen in de meest populaire weddenschappen bij basketbal. Kies uit een van deze bets als je wilt wedden op de NBA:

Moneyline

Deze vorm is een logische onder de NBA weddenschappen. Je zet in op het team waarvan jij denkt wie de wedstrijd wint. Net als bij voetbal eigenlijk, alleen dan zonder gelijkspel, dat heb je namelijk niet bij basketbal! De odds en pay-out worden bepaald door te kijken naar de statistieken van de teams binnen de competitie. 

Over/under total points

Bij deze weddenschap zet je in op het totaal aantal gescoorde punten. Daarnaast kun je zelf je foutmarge kiezen om zo je odds te vergroten. Zo kun je bijvoorbeeld op een puntenaantal van 190 inzetten met een over/under van 10, dan maak je een voorspelling dat er tussen de 180 en 200 punten worden gescoord tijdens de wedstrijd.

Spread Betting

Bij Spread Betting maak je een voorspelling op het marge in het aantal punten waarmee een team wint of verliest. Je kunt de weddenschap winnen door op het juiste aantal punten in te zetten. Dit ziet er als volgt uit: 

Dallas Mavericks -5.5 vs. Chicago Bulls +5.5.

Als je hier op de Dallas wedt om op de spread te winnen betekent dit dat ze met 6 punten of meer moeten winnen. Heb je je geld op de Bulls gezet om de spread te winnen moeten ze winnen of met minder dan 6 punten verschil verliezen. Spread betting wordt ook wel eens een handicap weddenschappen genoemd

Eén van de allergrootste bookmakers van de wereld, namelijk Bet365, biedt nu ook aan Nederlanders hun hoge kansen/odds of quoteringen aan.

De beste bookmakers voor NBA wedden

Voor alle sportweddenschappen verwijzen we je graag door naar de beste bookmakers voor basketbalwedstrijden. Bij onze officiële partners kun je op verschillende manieren wedden op basketbal. Deze bookmakers zijn vertrouwd, veilig en maken het leuk om een weddenschap af te sluiten als je wilt gokken. 

In de Betcity Nederland review kan je zien welke bonus code momenteel de beste is om te gebruiken bij het wedden op NBA

Wanneer begint de NBA en wat is het programma?

De NBA start normaal gesproken zo rond half oktober met het reguliere competitie. Deze duurt tot ongeveer half april. Tussendoor vindt de All-Star game plaats waar de beste spelers van de Western conference het opnemen tegen de beste spelers van de Eastern conference.

In het NBA-schema speelt elk team elk seizoen 82 wedstrijden, waaronder vier wedstrijden elk tegen zijn vier tegenstanders in de divisie (16 wedstrijden), in totaal vier wedstrijden elk tegen zes tegenstanders buiten de divisie (24 wedstrijden).

Verder een drietal wedstrijden tegen de overige vier tegenstanders buiten de divisie (12 wedstrijden). Als dat nog niet genoeg is ook nog eens twee wedstrijden elk tegen de 15 teams in de andere conference (30 wedstrijden).

Play offs schema

De beste zes plaatsen zich automatisch voor de play offs. De nummers zeven tot en met 10 spelen een play-in toernooi waarbij de laatste twee tickets voor de play offs in iedere conference worden verdeeld.

De play offs zijn een knock-out systeem waarbij er iedere keer een best of zeven wordt gespeeld. Na de knock-out fase wordt de NBA finale gespeeld tussen de winnaar van iedere conference.

Wat is de NBA en hoe werkt de competitie?

De NBA staat voor National Basketball Association. Deze werd in 1946 opgericht en is de grootste en meest prestigieuze basketbal competitie ter wereld. De naam klopt echter niet helemaal. Naast de Amerikaanse teams speelt het Canadese team Toronto Raptors ook in de NBA. De eerste NBA finals werd in 1947 gespeeld en gewonnen door de Philadelphia Warriors.

Historische namen

Individuele spelers kunnen het verschil maken tijdens een wedstrijd. Basketbal zit voor uitzonderlijke talenten in het bloed. Wat te denken van namen zoals Shaquille O'Neal, Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Kevin Durant, LeBron James en Stephen Curry. Deze laatste twee zijn nog steeds actief in de NBA.

Naast al het geweld van Amerikaanse spelers is er een aantal jaren geleden een nieuwe trend ontstaan door jeugdig talent uit het buitenland op te pikken uit diverse buitenlandse competities. Zo vind je in de NBA enkele Afrikaanse spelers, spelers uit het voormalige Oostblok, Zuid-Amerikanen en verschillende landen uit Europa.

Meer weten over wedden op de NBA?

Meer weten over wedden op een van de meest populaire sporten: basketbal? Wellicht is dit artikel interessant voor je, houd de beste bets in de gaten en mis geen enkel evenement: Wedden op basketbal.

Meer lezen over wedden op andere sporten?

Sport >>

Insert Content Template or Symbol