circus top 3
Jack's casino sports
betcity online
bet365

De Roland Garros staat alweer bijna voor de deur. Dit grote sportevenement komt jaarlijks terug en ook dit jaar kun jij weer op de Roland Garros wedden. In dit artikel geven we je meer informatie over de French Open, onze favorieten voor de winst en de beste bookmakers om te wedden op Roland Garros.

Roland Garros 2022

Wanneer en waar is Roland Garros 2022?

De Roland Garros begint op zondag 22 mei en zal duren tot zondag 5 juni. Dit Grand Slam toernooi wordt traditiegetrouw op het gravel van Stade Roland Garros in Parijs geopend. 

De Roland Garros is een prestigieus tennistoernooi. Vandaar dat de grootste namen binnen de tenniswereld hier elk editie te vinden zijn. Zowel de mannen als vrouwen spelen het enkel- en dubbelspel om zichzelf de beste speler van dat moment te noemen. Daarnaast is er zelfs een gemengd dubbelspel en een klassement voor minderjarigen. Roland Garros wordt altijd op gravel gespeeld.

Stade Roland Garros

Geschiedenis French Open tennistoernooi

De Roland Garros (ook wel French Open genoemd) werd voor het eerst georganiseerd in 1891. Op dat moment heette had het evenement nog niet de naam die het nu heeft. Deze Grand Slam is namelijk pas vernoemd naar Roland Garros toen in 1928 het gebouwde stadion voor dit evenement naar vliegenier en oorlogsheld Roland Garros werd vernoemd. Andere Grand Slam toernooien zijn de Australian Open, Wimbledon en de US Open

Roland Garros 2022

Tips voor wedden op Roland Garros 

Wil jij je kans om te winnen vergroten bij het wedden op Roland Garros? Lees wie onze favorieten zijn, dat maakt wedden op dit Grand Slam toernooi misschien wat makkelijker!

Favorieten Heren 

Rafael Nadal

Het mag gezegd worden, Rafael Nadal is een koning op het gravel, iedereen weet dat het zijn favoriete ondergrond is. Gravel is iets waar de meeste spelers juist moeite mee hebben. Vandaar dat hij ook het record houdt van de meeste overwinningen op de Roland Garros. Zo wist hij nog mooie winsten te boeken in 2019 en 2020. 

Zal Rafael Nadal dit jaar de winnaar zijn? Vanwege het succes van de Spanjaard op het toernooi zal je als je wilt wedden op Roland Garros tennis voor deze weddenschap niet de hoogste odds krijgen aangeboden. 

Novak Djokovic

Ook Novak Djokovic doet dit jaar weer mee aan de French Open. Vorig jaar was Djokovic de grote Roland Garros winnaar. Als nummer 1 op de wereldranglijst is Novak Djokovic een van de favorieten om winst te pakken tijdens de finale. In totaal heeft Novak al 20 grand slams gewonnen. In ieder geval een veilige keuze voor een leuke winst uit Roland Garros wedden. 

Daniil Medvedev

Van de nummer 1 van de wereld naar de nummer 2. De Rus Medvedev wist tijdens de Australian Open tweemaal op rij de finale te halen. Daarnaast werd hij de winnaar tijdens de US open van 2021. 

Alexander Zverev

Alexander Zverev wist afgelopen jaar op een gouden medaille binnen te slepen tijdens de Olympische Spelen, daarnaast wist hij in 2021 de halve finale van de Roland Garros te halen en speelde hij in de finale van de US open in 2020.

Roger Federer

Ooit was Roger Federer de grote rivaal van Rafael Nadal, ondertussen is deze oud-ster flink wat plekken teruggezakt op de wereldranglijst. Zal Federer voor verrassingen zorgen deze Grand Slam? 

Favorieten Vrouwen

Serena Williams

Serena Williams is een van die grote namen waar je gewoon niet omheen kunt. Met al minstens 3 overwinningen op alle Grand Slams blijft Serena een van de favorieten. Ook al heeft Serena al even geen winst meer behaald staat het vast dat ze dit jaar voor haar grote comeback gaat tijdens dit hoofdtoernooi in Frankrijk. Dat maakt het evenement meteen een stuk spannender! Rolland Garros 2022 met Serena ziet er leuk uit.

Noami Osaka

Deze Japanse wist in 2021 nog de winst te pakken op de Australian Open. Daarnaast won ze deze Grand Slam ook in 2019 en werd ze tweemaal winnaar van de US open (2018, 2020). Osaka wist nog niet eerder om de Roland Garros te winnen. 

Barbora Krejčíková

Vorig jaar was Barbora in staat om winst op de Roland Garros binnen te slepen. Ook de rest van het seizoen ging haar niet slecht af. Zo wist ze dit jaar ook de Australian Open te winnen en won ze in 2020 nog eens goud op de olympische spelen. Voor Rolang Garros 2022 zien de kansen er ook belovend uit.

Prijzengeld Roland Garros

De totale prijzenpot van het gehele toernooi bedroeg in 2021 meer dan 30 miljoen Euro. Hiervan krijgen de winnaars het meeste geld. Bij zowel de mannen en vrouwen maken de spelers kans op €1.4 miljoen! Dan is natuurlijk een lekkere buit om mee naar binnen te slepen - naast alle leuke promoties die je aangeboden krijgt natuurlijk. Voor roland.garros 2022 zal het prijzengeld weer vergroot worden.

Gokken op de Roland Garros 

Heb jij een idee wie dit jaar de Roland Garros 2022 gaan winnen? Of zelfs al Roland Garros 2023? Rafael Nadal en Barbora Krejčíková? Je zet bij onze favoriete bookmakers in op de beste tennisspelers in Parijs. Deze bookmakers bieden verschillende soorten weddenschappen aan op tennis en andere sporten. 

Meer weten over gokken op tennis? Lees hier ons artikel erover!

Meer lezen over wedden op andere sporten?

WED TIPS VOOR SPECIFIEKE TENNIS EVENEMENTEN:

Sport >>