Royal Ascot

Het hoogtepunt van het jaar in de paardensport! The Royal Ascot paardenraces. Deze spannende race keert jaarlijks terug en bestaat uit meerdere ‘groep 1’ races, 9 van de 31. Dat zijn er net zoveel als dat van het Newmarket evenement. De Royal Ascot is sterk verbonden aan het Britse koningshuis.

Royal Ascot 2022

Wanneer is het Royal Ascot Festival 2023?

Het Royal Ascot Festival wordt gehouden van dinsdag 20 juni tot en met zaterdag 24 juni. Je kunt tijdens dit evenement weddenschappen afsluiten op verschillende wedstrijden en races. The Royal Ascot wordt verreden op de Ascot Racecourse. Deze ligt vlakbij het Windsor Castle en wordt beheerd door de Britse Royals. 

Jaarlijks trekt de Royal Ascot Racecourse zo’n 300.000 bezoekers.

De verschillende dagen van het evenement

Royal Ascot 2022

Dag 1: Dinsdag 20 juni

Op de eerste dag van het evenement arriveert Koning Charles samen met de andere leden van het Britse koningshuis. Een waar spektakel op te zien! Vervolgens beginnen de paardenraces. Tijdens deze eerste dag worden de The Queen Anne Stakes, King’s Stand Stakes en St James’ Palace Stakes gereden. 

Dag 2: Woensdag 21 juni

Dag 2 van de Royal Ascot begint wat rustiger, zonder bombastische opening, maar wel met prachtige races. Op dag 2 van de Royal Ascot worden de volgende races gereden. The Queen Mary Stakes, The Queen’s Vase, The Duke of Cambridge Stakes en The Prince of Wales’s Stakes.

Dag 3: Donderdag 22 juni

Op dag 3 van The Royal Ascot is het traditionele Ladies Day. Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen, hier staat The Royal Ascot namelijk bekend om. Iedereen draagt prachtige kostuums en hoedjes en het ‘horse racing’ staat even op de tweede plaats. Nouja, dat is niet helemaal waar… Tijdens deze dag wordt er namelijk gestreden voor The Gold Cup. Een prestigieuze prijs onder de jockeys en trainers.

Dag 4: Vrijdag 23 juni

Op deze dag worden er 6 eerste klasse races gereden. Deze bestaan onder andere uit The Coronation Stakes, The Commonwealth Cup en een aantal ‘group 2 en group 3’ races met spannende handicaps. 

Dag 5: Zaterdag 24 juni

De laatste dag van de Royal Ascot begint wederom met een koninklijke processie. Daarnaast worden er nog een aantal races verreden. Hieronder vallen The Listed Chesham Stakes, The Diamond Jubilee Stakes en als laatste race de Royal Ascot wordt de Queen Alexandra Stakes gereden. 

Wedden op Royal Ascot

Wedden op de Royal Ascot doe je bij onze favoriete bookmakers. Hier kun je gemakkelijk inzetten op de verschillende races van de Royal Ascot. Voorspel bijvoorbeeld wie de winnaar zal zijn van The Gold Cup. Weet jij welke jockey en paard dit jaar de winst zal pakken? Dan kun je een gokje wagen bij onderstaande bookies. Daarnaast kun je ook live wedden en meekijken bij onze bookmakers. Wil jij een weddenschap afsluiten op de races van de Royal Ascot? Doe het alleen bij de beste bookmakers!

Royal Ascot Odds

Kies een bookmaker en laat je verbazen over de aantrekkelijke odds. De paardensport is wereldwijd een van de absolute favorieten onder de sportweddenschappen. Niet zo gek ook, de odds zijn lekker hoog bij deze sport. Dat betekent dat je veel kunt winnen. Zeker wanneer je op een outsider inzet en niet kiest voor een van de favorieten.

Andere paardenraces op de kalender

Krijg jij geen genoeg van wedden op de paardensport? Je leest op deze pagina meer over wedden op paarden. Kijk daarnaast ook eens naar deze evenementen. Maak voorspellingen bij onze favoriete bookmakers. 

Meer lezen over wedden op andere sporten?

MEER LEZEN OVER WEDDEN OP PAARDEN SPORTEN?